Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Proiectul privind închirierea prin licitație a spațiilor Centrului Economic Bucovina, nu a trecut de consilierii județeni

aeroport terminal bucovina (19)Două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului Județean Suceava nu au trecut în deliberativ întrucât aveau nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

Astfel, proiectul de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a spațiilor disponibile din cadrul Centrului Economic Bucovina, proprietate publică a județului Suceava, a fost votat cu 20 de voturi pentru și 16 abțineri, iar proiectul de hotărâre privind modificarea art 1 din Hotărârea Consiliului Județean nr.41 din 26 februarie 2016 a fost votat cu 22 de voturi pentru și 13 abțineri.

În cel de-al doilea caz, proiectul prevedea aprobarea dării în folosință gratuită Asociației Intercomunitare de Gestionare a Deșeurilor în județul Suceava, pe o perioadă de 10 ani, a unui spațiu cu altă destinație decât locuință ,în suprafață totală de 17,10 mp, proprietate publică a județului Suceava și îl avea ca inițiator pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
like-facebook
Dacă la unul dintre aceste proiecte nu au fost discuții, la cel referitor la închirierea de spații, fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a ținut să susțină că aleșii social democrați s-au abținut la vot pe motiv că nu li s-au adus amănunte referitoare la subiectul „Terminalul II al aeroportului”, care urma să fie făcut în imobilul care adăpostește Centrul Economic Bucovina.

În replică, actualul șef al administrației județene, Gheorghe Flutur, a spus că nu au cerut aleșii PSD niciun fel de lămurire în acest sens.

„Nu ați cerut, o faceți acum după ce s-a petrecut votul. Eu aș fi dorit să ne adresați aceste întrebări. Facem toate demersurile și suntem în legătură cu Comisia Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și așteptăm la notificarea nostră răspunsul pentru parte din module de la Centrul Economic Bucovina le dorim să le folosim pentru extinderea terminalelor din Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava dar acest lucru după aprobarea ce vine de la comisie. Am întrebat și eu zilele trecute ce se întâmplă, dumnealor centralizează mai multe astfel de notificări, nu numai Suceava și nu depinde de noi”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*