Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

CJ organizează o ședință festivă de Ziua Bucovinei

cj-suceava2Consiliul Județean Suceava a început pregătirile pentru Ziua Bucovinei, din 28 noiembrie. În data respectivă, la Palatul Administrativ, sala Ștefan cel Mare, va avea loc o ședință festivă la care vor participa consilierii județeni, dar și primarii din județ.

like-facebook„E un moment solemn. E vorba de unirea Bucovinei cu țara. Cred că trebuie să vorbim mai mult despre asta pentru că dacă nu vorbim noi nu văd cine să vorbească și glasul nostru, al sucevenilor, trebuie să fie și mai puternic mai ales că, dincolo de faptul că vreau să propun acordarea de titluri de cetățean de onoare pentru Ion Nistor și Iancu Flondor, vreau să discutăm, în limita statutului, o declarație legată de centenar, ce vrea județul Suceava să facă, și aici nu numai Consiliul Județean, în parteneriat cu primăriile și cu alte instituții. Obiective clare, pe care să le finalizăm în cinstea marii uniri din 2018 sau să le demarăm”, a precizat șeful județului Gheorghe Flutur.

Totodată el a precizat că s-a demarat un studiu de fezabilitate în ce privește sala unirii, astfel încât aceasta să devină un loc de referință în municipiul Suceava și în județ privind unirea Bucovinei cu țara.

Ziua Bucovinei este sărbătorită la 28 noiembrie. Legea 250/2015 privind declararea zilei de 28 noiembrie – Ziua Bucovinei a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la data de 28 octombrie 2015 și publicată în Monitorul Oficial la 30 octombrie 2015.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*