Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Elevii şi studenţii moldoveni care învaţă în Suceava pot călători gratuit cu trenul pentru a merge la urne să aleagă președintele Republicii Moldova

alegeriElevii şi studenţii moldoveni care învaţă în România pot călători gratuit cu trenul, sâmbătă şi duminică, pentru a merge la urne să aleagă preşedintele Republicii Moldova – anunţă Ministerul Transporturilor.

Biletele de călătorie dus-întors vor fi eliberate la casele de bilete din gări şi din agenţiile de voiaj pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev sau de student vizat pe anul în curs.

like-facebookSecţiile de votare care sunt deschise pe teritoriul României sunt, după cum urmează: Bucureşti – sediul ambasadei şi sediul secţiei consulare; Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova. Guvernul României a hotărât şi de această dată să ofere transport gratuit pe cale ferată pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova care studiază în România către şi dinspre secţiile de vot. Cetăţenii Republicii Moldova se pot prezenta la secţiile de votare cu paşaportul, fie valabil sau expirat”, a spus ambasadorul Chişinăului la Bucureşti, Mihai Gribincea.

Cetățenii Republicii Moldova vor vota duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale, favoriții în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, și Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM). Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, și-a anunțat miercuri retragerea din cursa prezidențială.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*