Sâmbătă 03 Decembrie 2022, Actualizat acum 336 zile 12:00 am

Harta banilor din România. Cât dă și cât primește înapoi de la stat județul Suceava

harta-bg-blStatul a încasat anul trecut de la toate judeţele şi Municipiul Bucureşti taxe şi impozite în valoare de peste 25,5 miliarde de euro. Către judeţe s-au întors de la bugetul de stat, sub forma cotelor defalcate din impozitul pe venit şi din taxa pe valoare adăugată, circa 6,5 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, la nivel naţional din fiecare 100 de euro încasaţi la bugetul central, în judeţ s-au întors în medie 25 de euro, reiese din datele oficiale.

like-facebookCu toate acestea, în 15 judeţe sumele virate către bugetele locale au fost mai mari decât taxele şi impozitele plătite statului.

În Vaslui, Botoşani, Teleorman, Călăraşi, Vrancea, Caraş-Severin, Suceava, Neamţ, Mehedinţi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea, Gorj, Maramureş şi Olt sumele care s-au întors de la bugetul de stat la bugelete locale au depăşit valoarea taxelor şi impozitelor colectate la nivel judeţean.

În alte şase judeţe şi în Municipiul Bucureşti, sumele primite înapoi de la stat au reprezentat mai puţin de 50% din valoarea taxelor şi impozitelor colectate la nivel judeţean şi virate la bugetul central. Valoarea taxelor şi impozitelor încasate la bugetul central din fiecare judeţ în parte este direct proporţională cu populaţia, cu numărul de angajaţi şi cu mărimea mediului de afaceri.

Citeste mai mult pe Gândul!

buget-tabel

buget-tabel-1


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. ROman says:

    Parcuri industriale, comerciale, turism balnear loby la Bruxelles pentru Autostradă legată de Ardeal, parlamentari Moldoveni cât mai compacți și cu prestanță în a fi în stare să deschidă uși la București. …..sunt doar câteva constatări.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*