Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Zeci de elevi și studenți, în sălile de judecată de la Palatul de Justiție. Vezi motivul!

palatul de justitieZiua ușilor deschise la Palatul de Justiție din Suceava, unde zeci de elevi de la liceele din municipiul reședință de județ, dar și studenți ai Facultății de drept de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au ținut să intre în contact, marți, cu oamenii justiției. Ei au vizitat sălile de judecată, demisolul imobilului unde sunt aduși învinuiții și condamnații atunci când trebuie să compară în fața instanței, arhiva și au participat la un seminar.

like-facebookLa data de 25 octombrie în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european. Semnificaţia acestei zile este aceea de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta pe aceştia să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a sistemului judiciar.

elevi-in-salile-de-judecata-1Marți, în intervalul orar 09:00 – 14:00, în incinta Palatului de Justiție și la judecătoriile din raza Tribunalului Suceava s-au desfășurat desfășura manifestări de tipul „uşilor deschise” la care au fost invitaţi să participe elevi, studenţi, reprezentanţi mass-media precum şi orice cetăţean interesat.

La ora 14:00, în sala de judecată nr. 232, Curtea de Apel Suceava în colaborare cu Asociația de Studenți ELSA și Facultatea de Drept din cadrul Universității din Suceava a organizat un proces simulat în materie penală în care și-au demonstrat calitățile oratorice și juridice două echipe formate din studenți ai Facultății de Drept. Tuturor studenților participanți le-a acordat diplome președintele Curții de Apel Suceava.

De asemenea, pe parcursul întregii zile, justițiabilii au avut posibilitatea să completeze un chestionar de analiză a percepției opiniei publice cu privire la sistemul judiciar din municipiul Suceava, chestionar ce va fi publicat și pe portalul instanțelor de judecată.elevi-in-salile-de-judecata-2

În acelaşi context, Judecătoria Fălticeni a organizat un concurs de eseuri argumentative cu tema ”Doar respectând legea suntem liberi”, adresat învățământului liceal, eseurile ce se vor clasa pe primele 3 locuri urmând a fi afișate la avizierul din holul principal al instanței, cât și pe Portalul Judecătoriei Fălticeni, iar lucrarea clasată pe locul I va fi publicată în presa locală. Pentru învățământul gimnazial va fi organizată o expoziție de desene sau picturi cu tema ”Justiția văzută prin ochii copilului”, toate lucrările urmând a fi afișate la panoul din holul principal al instanței. Termenul limită de depunere a lucrărilor a fost 24 octombrie 2016, ora 13:00.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*