Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO! Ziua Armatei, marcată la Suceava printr-un ceremonial militar și religios

ziua-armatei-octombrie-2016-69Ziua Armatei a fost marcată, marți, printr-un ceremonial militar și religios la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea din municipiul Suceava. Autoritățile județului, palamentari suceveni, autorități locale, cadre militare active și în retragere și alți invitați au participat la ceremonialul militar şi religios, organizat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu structurile cu atribuţii în domeniul apărării naţionale şi cele ale administraţiei publice locale.

Au fost prezenți președintele CJ, Gheorghe Flutur, prefectul Constantin Harasim, senatorul Steliana Miron, deputații Ioan Bălan și Radu Surugiu, primarul Sucevei Ion Lungu, dar și alți candidați liberali la scrutinul electoral din decembrie, precum și candidații PMP la alegerile de la sfârșitul acestui an.

ziua-armatei-octombrie-2016-76PSD a fost reprezentat de candidatul pe locul II la Senat, Virginel Iordache, dar și de alți membri ai acestui partid, conducerile structurilor militare din județ, SRI, IJJ, ISU, ai unor unități de învățămînt, asociațiilor cadrelor militare în rezervă.

Conducerea Centrului Militar Județean Suceava a dat citire mesajul ministului Apărării Naționale cu prilejul Zilei Armatei. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți între care s-au aflat și preoții militari.

Detaşamentul de Onoare a fost compus din plutoane de la UM Vânători de Munte “Dragoş Vodă”din Vatra Dornei, elevi ai Colegiului Militar Liceal “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Nu a lipsit nici fanfara Primăriei municipiului reședință de județ. După ceremonial militar au fost depuse coroane de flori, urmată de defilarea plutoanelor structurilor militare prezente și a fanfarei care a încheiat ceremonialul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*