Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Primăria Suceava va suplimenta numărul de burse pentru elevi

primaria suceava4Primăria municipiului Suceava ia în calcul suplimentarea numărului de burse şcolare pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Este vorba de Şcoala Gimnazială nr. 8, Şcoala Gimnazială nr.9, Şcoala Gimnazială nr.10, Colegiul Naţional Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Naţional Econo9mic „Dimitrie Cantemir” şi Colegiul Naţional de Rată „Ciprian Pormbescu” ale căror conduceri au solicitat mai multe burse, fiind vorba de încă 54 de burse din care 6 de performanță, 37 de burse de merit şi 11 burse sociale.
like-facebook
Consiliul Local Suceava are în vedere acordarea de burse pentru 928 elevi, dintre care 705 primesc bursă de merit, 142 bursă de ajutor social, 42 bursă de performanţă, iar 39 bursă de studiu. Bursa de performanţă are valoarea de 100 de lei, iar de aceasta beneficiază elevii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale.

Bursele de merit se ridică la 80 de lei şi sunt direcționate către elevii cu rezultate bune obținute după participarea la acelaşi gen de activităţi, însă ţinute la nivel judeţean.

Bursele de studiu de 60 de lei pe lună se acordă elevilor care provin din familii cuvenituri mici, iar de bursele sociale, de aceeaşi valoare, vor beneficia elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate(orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, situaţii materiale grele), burse de ajutor social. Legea educaţiei naţionale prevede că bursele se plătesc din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*