Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong, la întâlnire cu șefii județului

ambasadorul-chinei-la-suceava-1Ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong,  a avut  miercuri seară, la ora 18.00, o întâlnire cu oficialitățile județului Suceava, reuniune ce a avut loc la Sala Bucovina a Palatului Administrativ  din municipiul reședință de județ.  Au participat președintele CJ, Gheorghe Flutur, prefectul județului, Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, președintele CCI Suceava, Nicolae Troașe, rectorul Universității Ștefan cel Mare, conf.univ. Valentin Popa, alte cadre universitare, reprezentanți din turism și alți invitați.

Ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong  a declarat că îi face o mare plăcere să fie prezent la Suceava unde are loc deschiderea Camerei de Comerț și Industrie a Chinei, filiala Suceava,ceea ce reprezintă deschiderea relațiilor de colaborare dintre cele două părți.
ambasadorul-chinei-la-suceava-2Îmi face o mare plăcere să vă cunosc aici. Astăzi va avea loc deschiderea Casei româno-chineze, filiala Suceava. E un eveniment și pentru Ambasada Chinei și pentru dvr. Aceasta înseamnă că avem o nouă colaborare între județul Suceava și China. Până acum nu am vizitat județul Suceava dar o voi face de acum înainte. Un punct important al relațiilor bilaterale dintre cele două țări  sunt schimburile interumane. După deschiderea acestei case român-chineze,filiala  Suceava, aceasta va  face eforturi pentru promovarea relațiilor comerciale dintre China și județul dvr.  Acum câteva minute am discutat cu președintele Consiliului Județean căprintre oaspeți sunt oameni de afaceri din județul Suceava și membri ai Casei româno-chineze,filiala Suceava.  Sper ca dvr.  cu această filială să intensificați relațiile comerciale  dintre cele două părți. Cu acest prilej,vreau să vă transmit următorul mesaj-întreprinzătorii chinezi sunt foarte interesați să investească în România și inclusiv, în județul Suceava. dar probleme este partenerii și lipsesc oamenii. În perioada de debut, o delegație guvernamentală a înființat Casa Română-Chineză în România și  din delegație au făcut parte și oameni de afaceri chinezi. Numai într-o singură delegați sunt vreo 80  de reprezentanți ai întreprinderilor și aproximativ  100 de oameni de afaceri.Un astfel de   eveniment a avut loc deja la București.  Sper ca în viitor statul româno-chinez și județul Suceava să facă mai mult pentru promovarea relațiilor comerciale dintre China și România.Vom contribui la promovarea acestor relații, vom asigura asistență și vom depune eforturi pentru dezvoltarea relațiilor comerciale iar pentru viitor dacă aveți nevoie să  păstram legătura iar poarta nostră este deschisă întotdeauna”, a spus ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong.ambasadorul-chinei-la-suceava-3
La rândul său, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a aminit că în 2009 când era șef al administrației județene a semnat un parteneriat cu provincia chineză Guizhou.

„S-a prezentat în mapa dvr.oferta turistică a județului Suceava și vă spun că am avut o discuție la o manifestare pentru crearea unor materiale pentru reclamă în limba chineză pentru oferta turistică a județului. Sunt multe de vorbit dar eu v-aș invita să vizitați astfel de obiective de la noi din Bucovina.Câteva particularități ar fi,când vorbim de Bucovina, aici există mai multe minorități care  au o colaborare de multe sute de ani,e un model de colaborare dintre minorități.Mai multe minorități ,mai multe religii dar trăiesc într-o armonie perfectă. Prin definiție,aceasta este Bucovina. Avem o carte de vizită recunoscută în toată lumea. Camera de Comerț și Industrie vor fi cei mai buni ambasadori ai Chinei alături sau prin intermediul dvr.pentru întărirea relațiilor. La Suceava există la universitate un nucleu curajos care a început  să lucreze în domeniul colaborării cu dvr. și sunt prezenți deja,aici reprezentanți. Salut inițiativa de înființare a Camerei de Comerț și Industrie a Chinei și a Casei româno-chineze la Suceava”,  a spus Flutur.like-facebook

Prefectul județului,Constantin Harasim a declarat că „aveam informații că cei care vin din China vizitează alte zone turistice dar cred că de astăzi își vor îndrepta privirile spre ținutul nostru”.
 ambasadorul-chinei-la-suceava-4
„Prezența dvr.îmi întărește convingerea că vom coopera economic, turistic și ne manifestăm disponibilitatea. Ca prefect, dorim să avem o legislație favorabilă investițiilor  mai ales în zona Moldovei, unde avem și forță de muncă disponibilă. Ne dorim ca împreună să facem pași spre  succes”, a amintit Harasim.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*