Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Petiție online pentru copilașul mort, suspect de meningo-encefalită. „Dreptate pentru micul Mattias”

bebelus mortMoartea copilașului în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, a stârnit revoltă în rândul rudelor și nu numai. În timp ce părinții îi acuză de nepăsare pe medicii suceveni, pe internet s-a creat o petiție online prin care se cere „Dreptate pentru micuțul Mattias”.

like-facebookUn ingeras de doar 8 luni s-a stins din viata din nepasarea medicilor din Suceava. Ajuns la spital cu temperatura 39, parintilor li s-a spus ca este din cauza eruptiei dentare. insa mititelul era cu mult mai bolnav, dupa ce a facut convulsii si a intrat in come cu chiu cu vai mititelul a fost transportat la spitalul din Iasi, unde din pacate nu s-a mai putut face nimic. Mamici, tatici si bunici va rog din suflet semnati petitia pt a face dreptate in cazul acestui ingerasi. Haideti sa nu mai lasam macelari pe post de Doctori in spitalele tarii noastre. Spuneti NU incompetentei medicilor. Refuzati sa fiti coibai si sa va lasati copiii pe post de cobai , in spitalele din Romania”, susține Ioana Bianca Preloiu, inițiatoarea petiției.

Petiția online a strâns deja peste 18.000 de semnături.

Un copilaș de opt luni, suspect de meningo-encefalită, a murit marți în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Iași. Copilul provine dintr-o familie din localitatea Falcău, iar de săptămâna trecută a început să îi fie rău.

Mama acestuia, o tânără de 23 de ani, l-a dus la medicul din localitate, care i-a prescris antibiotic, dar copilașul a început să aibă convulsii motiv pentru care Otilia Urcaciuc l-a dus la Spitalul din Rădăuți luni.

De aici, medicii și-au dat seama că starea sa este foarte gravă pentru că era în stare febrilă și avea convulsii și au decis transferul copilașului la Spitalul Județean Suceava.

like-facebookMarți, el a intrat în comă, fiind suspect de meningo-encefalită, motiv pentru care s-a decis trimiterea sa cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Din păcate, însă, nu a mai ajuns. Copilul a decedat în drum spre Iași.

Meningoencefalita este boala severa a creierului si meningele. Poate fi o complicație de encefalită și meningită. În orice caz, aceste complicații sunt patologii grave, complică cursul bolii, are un prognostic slab cu rezultat posibil letal, deficite neurologice reziduale.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Munteanu Alina says:

    Sa fie trasi la răspundere acei oameni incompetenți! Asa ceva este de neiertat, sa răspundă pentru faptele lor. Ne mor ingerasii, cine se cred acești perversi care stau cu mana intinsa pentru a lua in loc sa isi vada de ceea ce au jurat atunci când au devenit medici. Acesti oameni au familii , copii , sa se gândească de 1000 de ori innainte de a intinde mana ca mai presus este viata si ei nu au nici un drept sa ne trateze așa. Dumnezeu sa te odihnească în pace ingeras scump, sa ai parte de liniste acolo in cer ! Iar părinților sa le dea Dumnezeu putere! Cuvintele sunt de prisos!

    Răspunde
  2. rusine says:

    As fi avut toata compasiunea pentru “mamicuta” care plangea ca si-a pierdut copilul si cerea sa stie de ce, iar vinovatii pedepsiti.

    Dar nu ma impresioneaza o toapa care urla ca personalul din spitalul de PEDIATRIE nu i-a oferit mamei mancare, ca nu statea s-o cazeze samd. Ea nu are nici o abilitate cognitiva de a declara ca alti oameni sunt incompetenti.

    Ii pasa de copil atat de mult, incat totul se limita la disconfortul ei…

    Răspunde
  3. Laura Szep says:

    Doamne mi se rupe sufletul cand citesc lucrurile astea, sa stea mamica acolo si sa nu primeasca o felie de paine nu pot sa cred. Cat despre personal este absolut ridicol ce fac acolo , cata indiferenta ( ca vezi doamne sunt platiti prost). Eu sper sa se faca dreptate ca ASA ceva nu e posibil doar in Ro ca se iau examenele pe pile so bani so apoi altii mor.Eu sper ca incepand de la primul care a preluat cazul pana la ultimul sa fie trasi la raspundere so inchisi. Celor care sufera asa tare in momentele astea multa putere va doresc.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*