Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Doi contrabandiști au prejudiciat statul român cu peste 70.000 lei. Țineau țigări într-un butoi și sub podul pedalier de la mașină

judecat 2Doi contrabandiști au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru comiterea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

like-facebookLa data de 24 august 2016, în jurul orelor 16:07, Staicu Marian şi Lolea Florin au fost identificaţi şi opriţi în trafic pe D.N. 17, strada Argestru, din municipiul Vatra Dornei de către lucrătorii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce transportau cu autoturismul marca Opel, model Vivaro, înmatriculat în Irlanda, condus de inculpatul Staicu Marian, un număr de 6476 pachete de ţigări de contrabandă netimbrate, din care 5046 pachete marca „MARBLE” şi 1430 pachete marca „ASHIMA”, care erau ascunse în portbagaj într-un butoi din plastic, precum şi într-un compartiment ascuns, construit în podul pedalier.

Astfel, aceștia au prejudiciar statul român cu 72.954,00 lei.

„Prin rechizitoriul susmenţionat în temeiul art. 330 din C. proc. pen. s-a propus menţinerea măsurilor preventive a controlului judiciar preventiv luate faţă de inculpaţii Staicu Marian şi Lolea Florin prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei din data de 25.08.2016”, susțin procurorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*