Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Peste 2.200 de vizitatori la Noaptea Cercetătorilor, la Suceava

noaptea-cercetatorilor-12Un număr de 15 orașe din România au găzduit simultan vineri, 30 septembrie 2016, demonstrațiile și prezentările specialiștilor în diverse domenii de cercetare, prin activiăți științifice și distractive dedicate, cu scopul de a atrage atenția generală asupra frumuseții acestor domenii mai puțin accesibile publicului larg. Evenimentele principale au avut loc la București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău, alături de două orașe cu evenimente conexe: Sibiu și Iași.

like-facebookLa Suceava evenimentul a reunit 36 de standuri demostrative si evenimente individuale la care au conlucrat 20 de cercetatori din Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, 30 de profesori din licee, 12 alti specialisti (medici, ingineri, biologi) din institutiile sucevene, buna desfasurare fiind asigurata de 60 de tineri voluntari. Numarul vizitatorilor a depasit cifra de 2200, anul acesta evenimentul bucurandu-se de vizita unor grupuri de elevi din judet (Marginea, Radauti, Siret, Campulung-Moldovenesc, Dimbraveni, etc).

Pentru ediția 2017, Noaptea Cercetătorilor organizată în România va deschide în primăvară procedurile de înscriere pentru expozanți, parteneriate și sponsorizări pentru dezvoltarea proiectului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*