Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Parcul industrial Siret, în agenda celor mai bune firme de real estate care vor dori să investească în România

adrian-popoiuPrimarul municipiului Siret, Adrian Popoiu, a participat la Exporeal Munchen, un targ destinat specialistilor si firmelor din domeniul real estate. La târg au participat cei mai mari consultanti si brokeri din domeniu, dezvoltatori de parcuri industriale, parcuri logistice, cartiere rezidentiale si cladiri de birouri, participa fonduri de investitii, banci, jurnalisti de specialitate si nu in ultimul rand reprezentanti guvernamentali si regiuni si orase interesate sa-si promoveze proiectele destinate devoltarii locale.

Orasul Siret a promovat parcul industrial East European Border Industrial Park Siret. Au fost aproximativ 20 de intalniri cu firme de consultanta si brokeraj si dezvoltatori de parcuri industriale si logistice.

adrian-popoiu2„Acestea ne-au permis sa realizam o buna promovare parcului industrial. Putem spune ca in momentul de fata EEB Industrial Park Siret se afla in analiza unor mari firme ( lideri mondiali sau europeni ) din domeniul real estate – Colliers, CBRE sau CTP. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu modul in care o firma investeste intr-o tara straina voi face o scurta prezentare. Investitorul se adreseaza unei firme de consultanta sau unui dezvoltator de parcuri si solicita sa i se prezinte oferte de locatii care indeplinesc anumite criterii. Consultantii sau dezvoltatorii prezinta un portofoliu de locatii care indeplinesc cerintele solicitate prezentand toate aspectele : teren, utilitati, facilitati, forta de munca existenta in zona, salariile practicate in zona, etc. Dupa o analiza serioasa clientul alege locatia unde isi va construi fabrica. Nici un investitor mare nu-si cauta singur locatie deoarece ar fi prea costisitor iar orice eroare poate duce la pierderea a milioane de euro. Procesul nu este simplu iar batalia pe investitori este foarte dura. Orasul Siret are insa o serie de avantaje: are obtinut titlul de parc industrial deci poate acorda facilitati fiscale, in zona exista forta de munca disponibila in timp ce in Transilvania aceasta este deja o problema, salariile din zona sunt semnificativ mai mici fata de cele din vestul tarii (judtele Cluj, Timis), avem doua aeroporturi in zona, prin Polonia se poate asigura o conexiune rutiera foarte buna cu vestul Europei”, a spus Popoiu.like-facebook

Potrivit acestuia, Primăria Siret nu trebuie sa achite nimic acestor firme intrucat ele sunt platite de firmele interesate sa investeasca. Parcurile industriale sunt insa niste zone speciale pregatite pentru afaceri si din acest motiv sunt preferate de investitori.

„In demersul nostru ne-am bucurat de sprijinul Consiliului Judetean Suceava care a achizitionat standul, de sprijinul Departamentului pentru Investitii Straine si al Camerei de Comert Romano-Germane din Bucuresti care ne-au promovat parcul si care ne-au facilitat o serie de intalniri dar si de sprijinul reprezentantilor guvernamentali ai landurilor Bavaria si Baden Wurtenberg care au vizitat standul Romaniei, au discutat cu noi referitor la obiectivele pe care le urmarim prin participarea la acest targ si care ne-au oferit sfaturi si informatii interesante. EXPOREAL ne-a permis sa contactam cele mai bune firme de real estate astfel incat parcul nostru sa ajunga pe agenda firmelor care vor dori sa investeasca in Romania. Timisoara, Clujul, Oradea sunt prezente de 6-7 ani la EXPOREAL iar rezultatele se vad. Cred ca si orasul nostru se poate bucura de acelasi succes”, a spus Adrian Popoiu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*