Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

12 angajatori în domeniul construcțiilor din Suceava, amendați de inspectorii muncii. Ce nereguli au găsit

itmÎn perioada iulie – august 2016 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, precum și acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale de combatere a riscurilor de căderi de la înălțime și surpări de maluri pe șantierele fixe și mobile.

like-facebookAngajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor au fost vizați de controale.

În domeniul relațiilor de muncă, la acţiune au participat un număr de 13 inspectorii de muncă care au controlat un număr de 26 angajatori. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 16 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 48.500 lei.  Au fost depistate un număr de 4 persoane fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la 2 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 20.000 lei.

La acţiunea în domeniul securității și sănătății în muncă au participat un număr de 3 inspectorii de muncă care au controlat un număr de 14 angajatori cu 401 salariaţi, fiind sancţionaţi 12 angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 26 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.000 lei.

Principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă: neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie, neutilizarea echipamentelor de muncă corespunzătoare, prevăzute cu sisteme de protecţie colectivă, cum sunt balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime și care să nu fie întrerupte decât în punctele de acces ale unei schele sau ale unei scări, nerealizarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare și neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii pentru toţi lucrătorii, consemnată în fişa de instruire individuală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*