Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Primarii din Adâncata și Hânțești modernizează cinci drumuri comunale care nu au fost asfaltate niciodată

primari-suceava-6Primăria comunei Hânțești și Primăria Adâncata au semnat la A.F.I.R. Iași, contractul de finanțare privind proiectul „Modernizare drumuri de interes local în Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Pleșa”.

Valoarea proiectului este de 8.729.759,22 lei și include modernizarea 1,3 km drum comunal în satul Berești, 5,7 km Hânțești- Adâncata și alte trei drumuri comunale în Adâncata.

like-facebookPrimarul comunei Hânțești, Daniel Olariu, a declarat că drumurile comunale Adâncata-Berești-Hânțești în lungime de 10 km vor fi betonate și asfaltate.

drum„Aceste drumuri, 5 la număr, nu au fost asfaltate în cea mai mare parte niciodată. Proiectul a fost promovat prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare Pleșa. Localnicii au nevoie de drumuri modernizate. S-au săturat de praf și de pământ. Doar 4 km de drum au avut asfalt. Am încercat de-a lungul anilor să întreținem aceste tronsoane de drum și sperăm să le vedem și gata.Oamenii le folosesc zilnic….Este vorba de legătura nouă între comuna Hânțești și comuna Adâncata cu ieșire în Adâncata -drum Fetești prin pădurea Pleșa. Acest proiect de modernizare drumuri este la pachet cu Primăria Adâncata, trei drumuri aparținând acestei comunități”,  a spus primarul comunei.

Cei doi primari au realizat în anul 2015 o asociație de dezvoltare intercomunitară, pentru a putea atrage fonduri europene cu scopul de a asfalta drumurile de interes local din comune.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*