Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

CJ Suceava vrea să preia Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Solca

cj-suceava-30Consiliul Județean Suceava ar putea prelua de la Ministerul Muncii Căminul pentru Persoane Vîrstnice din orașul Solca. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în plenul deliberativului județean. Trebuie amintit că deliberativul județean a aprobat pentru a treia oară în acest an, alocarea sumei de 110.000 de lei din Fondul de rezervă, pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de funcționare.

like-facebookHotărîrea a primit votul aleșilor județului ca urmare a unei solicitări venite din partea Primăriei Solca. Primarul orașului a cerut sprijin financiar pentru acest cămin, unde sunt 65 de asistați, majoritatea fără locuință și fără aparținători, iar o parte sunt imobilizați la pat. În toamna anului trecut, Ministerul Muncii a sistat finanțarea centrului.

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că propune alocarea sumei de 110.000 de lei pentru acest cămin.

„Am avut o discuție cu managerul de la cămin și conducerea primăriei de la Solca și situația în care sunt este absolut nedorită. Nu au resurse ca să funcționeze. Va trebui împreună și o să facem o analiză în perioada următoare pentru a vedea care este soluția și să vedem dacă nu putem prelua noi acest cămin și să trimitem bătrânii în sistemul nostru al CJ sau să preluăm Căminul de bătrâni cu totul. Este a treia rectificare bugetară și ține seama de situația excepțională de acolo dar devine o regulă și va trebui pentru 2017 să vedem ce facem. Nu mai putem continua așa”, a spus Flutur.

Fostul președinte al CJ, Cătălin Nechifor, a spus că prima dată când au fost alocați bani pentru Căminul de bătrâni de la Solca a fost înaintea sfintelor sărbători pascale din acest an.

„Modalitatea prin care s-a ajuns aici este acea modalitate prin care Ministerul Muncii susținea financiar dar protocolul a expirat în luna noiembrie 2016 dar totuși prin cele trei rectificări sunt alocate peste 100.000 de euro. Apoi, a fost în vară o modifiicare a legislației prin care se stabilea anumite cometețe între central și local însă întrebarea este dacă Ministerul Muncii a mai dat vreun ban de atunci…Am sentimentul că ministerul care deține acel centru a uitat complet de această chestiune socială.Ar trebui să fim mai insistenți pe lângă minister pentru că totuși sunt sub autoritatea lor.Propunerile de a prelua bătrânii sau căminul, eu aș merge pe preluarea căminului pentru că discutăm de Solca un orășel mic, ar fi greșit să îi împărțim în teritoriu”,  a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*