Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

12 proprietari de baruri, cafenele și restaurante, sancționați de inspectorii muncii suceveni

itmInspectorii muncii suceveni au desfășurat o serie de controale la restaurante, baruri, cluburi și cafenele din Suceava, în cadrul campaniei naționale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în cadrul unităților respective.

În lunile august – septembrie, a avut loc acțiunea, la care au participat  un număr de 14 inspectori de muncă care au controlat un număr de 40 angajatori cu 390 salariaţi, fiind sancţionaţi 12 angajatori.
like-facebook
Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 20 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.300 lei. Pentru muncă fără forme legale au fost aplicate 3 sancţiuni contravenționale, au fost depistate 4 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare la 3 angajatori.

Deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor;  netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; neacordare spor modificare repaus săptămânal; stipularea în contractele individuale de muncă a unor clauze contrare dispozițiilor legale; nu se respectă garantarea în plată a salariului minim brut pe țară”, susține inspectorul șef al ITM Suceava, Romeo Butnariu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*