Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Primăria Rădăuți a stabilit costul lunar mediu de întreținere pentru persoanele din căminul de bătrâni

cl-radautiDeliberativul local rădăuțean a stabilit ca, pentru anul 2016, costul mediu lunar de întreținere pe baza căruia se calculează contribuția de întreținere să fie de 2.213 lei. Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută, proiectul de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere pentru o persoană vârstnică și a contribuției lunare de întreținere datorate de persoanele vârstnice sau de către susținătorii legali ai persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru Persoane Vârstnice pentru acest an.

like-facebookAstfel, contribuția lunară de întreținere datorată de persoanele vârstnice asistate în Căminul pentru Persoane Vârstnice în cuantum de 60% din valoarea veniturilor totale lunare, fără a se depăși costul mediu lunar de întreținere aprobat.

Pentru persoanele vârstnice asistate în cămin care au domiciliul stabil în Rădăuți și nu au venituri sau acestea sunt foarte mici, nu au familie sau membrii familiei nu pot contribui la întreținerea acestora în cămin, costul de întreținere -respectiv diferențele la costul de întreținere va fi suportat din bugetul local sau din bugetul de stat, după caz.

Aleșii locali au mai stabilit că pentru persoanele vârstnice asistate în cămin care au domiciliul stabil în alte localităț și nu au venituri sau acestea sunt foarte mici, nu au familie sau membrii familiei nu pot contribui la întreținerea acestora în cămin, costul de întreținere -respectiv diferențele la costul de întreținere va fi suportat din bugetul local al localității de domiciliu, în urma unui contract încheiat între Direcția de Asistență Socială Rădăuți cu administrați locală sau după caz, din bugetul de stat.

Capacitatea de găzduire în cămin este de 45 de persoane, dar pentru 2016, numărul mediu de beneficiari a fost de 36 de persoane vârstnice cu domiciliul stabil în Rădăuți și localități limitrofe. Pentru anul 2015, costul mediu lunar pentru o persoană asistată la Căminul pentru persoane vârstnice a fost de 800 de lei. Inițiatorul proiectului, primarul Nistor Tătar, arată că analizând modificările legislative intervenite precum și Execuția bugetară pentru semestrul II 2016 la acest obiectiv, cheltuielile curente se ridică la suma de 477.930 lei, „raportând această sumă la numărul de luni și respectiv, numărul de asistați, reise un cost mediu lunar de întreținere pe persoană vârstnică asistată de 2.213 lei”, a spus edilul municipiului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*