Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Încearcă imposibilul! Suceveanul Sebastian Paulenco vrea să escaladeze Everestul fără oxigen suplimentar. Cât alocă Primăria pentru expediție

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Consilierii locali suceveni vor lua în discuție un proiect de hotărâre privind asocierea Sucevei cu Asociaţia Club Sportiv Montan „Himalaya” Suceava în vedera finanţarii  şi realizarii  în comun a acţiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Participarea la expediţia românească, Himalaya 2016”. Expediţia se va desfăşura în Parcul naţional Sagarmatha, Regiunea Everest, la graniţa dintre Nepal şi Tibet.

CL Suceava urmează să hotărască, în şedinţă ordinară, dacă alocă pentru susţinerea financiară a participării cu suma de 10.000 de lei.  Clubul Montan Român s-a adresat, în acest sens, autorităţilor locale sucevene, la expediţie urmând a lua parte, alături de alţi 4 participanţi, şi Sebastian Paulenco, sportiv legitimat la Asociaţiei Club Sportiv Montan. „Himalaya” Suceava.

like-facebookExpediţia se va desfăşura în intervalul 5 octmbrie-27 decembrie 2016, la aceasta Sebastian Paulenco propunându-şi să se califice în vederea cooptării în echipa care, în 2017, va avea ca ţintă cucerirea Everestului, în stil sportiv, respectiv fără oxigen suplimentar.

Sebastian Paulenco este singurul alpinist  de gen din judeţul Suceava şi află cea de a patra participare consecutivă în echipa românească de alpinism de extremă altitudine condusă de Constantin Lăcătuşu, primul român care a escaladat Everestul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*