Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Contre și ironii în ședința de Consiliu Local Rădăuți. „Cum să votez dacă nu fac parte din nicio comisie?”

cl-radautiContre și ironii la reuniunea deliberativului local Rădăuți care a avut loc, joi, ședință care l-a avut drept președinte pe consilierul local ALDE, Constantin Boliacu.

Proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local al municipiului, autoritate deliberativă a administrației publice locale, în comisia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director respectiv, director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar a trecut de deliberativ după ce desemnarea aleșilor s-a făcut fie prin vot secret pentru trei unități de învățământ, iar la celelalte școli și grădinițe prin vot deschis.

like-facebookParticiparea ca membru în comisie nu este remunerată dar chiar și așa o parte din aleșii locali au ținut să facă parte. Deși au fost situații în care au fost mai multe propuneri, iar la votul secret numărul de voturi a fost egal, niciun ales local desemnat nu a dorit să să renunțe la propunere, în acest caz președintele de ședință fiind în situația de a acorda o pauză de discuții, votul fiind apoi reluat.

mironȘi la votul deschis, au fost discuții au fost pe marginea consilierilor locali desemnați însă votarea a mers mai rapid.
La votul secret, consilierul local PMP în primă fază nu a fost de acord să voteze pe motiv că „nu am primit niciun loc în vreo comisie la vreo unitate de învățământ”.

După ce i s-a adus la cunoștință că nu a fost propus de vreun coleg de partid sau de vreun coleg din deliberativ, Olărean a spus că dacă știa de varianta că se putea propunea singur atunci o făcea.

Cum să votez dacă nu fac parte din nicio comisie? Mă abțin la vot. Nu m-ați desemnat măcar la una”, a spus în plenul ședinței, consilierul local PMP, Aurel Olărean.olarean

În cea de-a doua variantă de vot secret, fostul primar al municipiului Rădăuți și-a exprimat dreptul de a vota aleșii locali care au fost propuși pentru școlile „Bogdan Vodă”,  „Mihai Eminescu” și grădinița „Micul Prinț”.

Dat fiind faptul că la celelalte unități de învățământ a fost înregistrată câte o propunere, votul a fost deschis.
Este vorba de membrii propuși și votați pentru Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul „Andronic Motrescu”, Școala Gimnazială nr 2, Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc”, Școala gimnazială „Regina Elisabeta”, Școala cu program normal „Voinicelu” și Grădinița cu program prelungit „Prichindelul”.

Consilierul ALDE, Constantin Boliacu, a spus că reprezentanții formațiunii din care face parte nu au vrut să facă parte din nicio comisie.

Deliberativul local a mai aprobat ca fostul primar, Aurel Olărean, să facă parte din Consiliul de Administrație al Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, alături de consilierul local social democrat, Mihai Reman.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*