Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Cluster regional inovativ de bioeconomie Suceava- Botoșani. Ținta: crearea de locuri de muncă

lungu juramantPrimăria municipiului Suceava se va asocia cu Consiliul Județean Suceava și Consiliul Județean Botoșani pe un cluster regional inovativ de bioeconomie Suceava- Botoșani.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a amintit că administrația locală nu poate oferi locuri de muncă, dar alături de autorități și agenți economici se va iniția acest cluster, ținta lui finală fiind crearea de capacități de producție noi și crearea de locuri de muncă.

like-facebookÎn acest sens, în prima reuniune a deliberativului local, se va afla pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care va fi supus discuțiilor și aprobării.

„În această asociere vom intra noi (n.rep-Primăria Suceava), Consiliul Județean Suceava și Consiliul Județean Botoșani, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, dar și agenți economici în așa fel încât să dezvoltăm acest domeniu al bioeconomiei, al producției agroalimentare o serie de capacități prin aceste asocieri între autoritățile locale și agenți economici să putem promova proiecte de investiții din fonduri nerambursabile, să putem sprijini antreprenorii mici și mijlocii și multe alte lucruri din domeniul alimentar între care promovarea integrată a marketingului. Sper ca în cele din urmă să putem în această zonă a noastră cu acest potențial agroalimentar pe care îl avem să promovăm acest claster pe bioeconomie, ținta lui fiind de a crea capacități de producție noi și implicit locuri de muncă”, a conchis Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*