Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

I-a murit fătul în pântece, cu 7 zile înainte să-l nască. În timpul sarcinii, urmase un tratament dermatologic

bebelusi maternitate (2)O femeie însărcinată în nouă luni a avut parte de momente cumplite după ce fătul i-a murit în pântece cu doar o săptămână înainte de naștere, în timp ce se afla  la Spitalul de Urgență „Sf Ioan cel Nou” din Suceava.

like-facebookPotrivit dr. Cristian Irimie, șeful Secției Obstretică Ginecologie a Spitalului Județean, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății în Guvernul PDL, femeia a fost internată inițial la Secția Dermatologie a unității spitalicești cu bubițe pe corp, însă, după ce a stat aici internată câteva zile, cadrele medicale i-au sugerat să se transfere la Secția Obstretică-Ginecologie dat fiind faptul că mai avea câteva zile până să aducă pe lume un bebeluș. Marți, însă femeia a simțit că micuțul nu mai mișcă în pântece, iar medicii au constatat că acesta este decedat.

În urma unei operații, fătul a fost scos mort, iar în urma necropsiei se va stabili cu exactitate care au fost cauzele decesului.

Deși femeia susținea că moartea fătului s-ar fi datorat neglijenței medicilor sau a tratamentului primit pentru bibițele pe care le avea, dr. Cristian Irimie susține că „în niciun caz fătul nu a murit din cauza medicilor sau din cauza vreunui tratament medicamentos”. El a amintit că astfel de morți subite se înregistrează de la caz la caz, iar cauzele sunt inexplicabile.

„Nici literatura medicală nu explică foarte clar care sunt cauzele unor astfel de decese. Din câte cunosc, femeia a simțit că fătul nu mai mișcă, nu a anunțat imediat cadrele medicale deși ar fi trebuit să spună imediat pentru a se putea interveni. Din punctul meu de vedere cadrele medicale și-au desfășurat activitatea cu profesionalism. Necropsia va stabili însă cu exactitate diagnosticul”, a spus medicul Cristian Irimie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*