Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Mai mulți bani pentru hrana pacienților de la Spitalul Județean Suceava

spital-suceava-2Spitalul Judeţean Suceava va mări alocaţia de hrană  pentru pacienţi. Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Mihai Ardeleanu, a spus că după ce au fost publicate în Monitorul Oficial noile modificări legisaltive,  alocaţia de hrană va ajunge și la 19 lei pentru un adult.

Cele mai mari tarife le au bolnavii cu TBC și HIV/SIDA,  hepatită, diabet  și arși. Efortul bugetar va fi de 2,4 milioane de lei/an.

like-facebook„Aceasta este suma pe care o va aloca spitalul din fondurile proprii. În ce privește regimurile alimenatre,regimul comun cuprinde 2100 de calorii, regimul diabeticilor-2800 de calorii, regimul medicului de gardă-2900 de calorii/zi. Sunt 19 regimuri la nivelul spitalului care sunt compuse de un dietetician care face meniurile pentru fiecare zi”,  a spus Ardeleanu.

Ardeleanu a spus că se încearcă o alimentație   diversificată şi îmbunătăţită, astfel încît pacienţii să nu mai primească mâncare de acasă. El a precizat că la nivelul secțiilor   condiţii corespunzătoare de depozitare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*