Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Ministrul Transporturilor și șeful CNADNR vin să verifice șoseaua de centură a Sucevei

soseaua de centura a sucevei (7)Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, și șeful CNADR, Cătălin Homor, se vor afla joi, 22 septembrie, pe șoseaua de centură a Sucevei. Cei doi se află într-o vizită la șoseaua de centură a căror două tronsoane din trei nu au fost finalizate. CNADNR a decis ca lucrările de executie a soselei de centura a municipiului Suceava sa fie executate în regie proprie, intrucat acesta “este un proiect mult prea important pentru a mai suferi întârzieri sau alte piedici in realizare”, conform unui comunicat al institutiei.

like-facebookTermenul de finalizare al lucrarilor aferente primei etape a proiectului este stabilit la finele anului 2017. Valoarea totala a investitiei este de circa 280 milioane de lei (peste 60 milioane de euro), din care 85% reprezinta contributia Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, iar diferenta de 15% va fi asigurata de la bugetul de stat.
Compania de drumuri va derula pe santier lucrari generale de constructii (circa 94% din proiect), respectiv interventii la terasamente (11,3 km), la suprastructura drumului (9,55 km) si va repara sistemul rutier existent (2,57 km). De asemenea, CNADNR va realiza santuri, rigole si sisteme de drenare (8,05 km), va monta parapete pe mai mult de 6 km din drum si va mai construi un podet, o parcare, mai multe drumuri laterale, sistemele de semnalizare si iluminat etc.

Proiectul de constructie a centurii ocolitoare a municipiului Suceava, cu o lungime totala de 12,43 km, a fost demarat inca din anul 2007, dupa proiectul intocmit de Consitrans si adjudecat prin licitatie de asocierea CCF Iasi – Grup Colas SA. Pana in prezent, soseaua a fost realizata intr-un procent de peste 80%, iar pentru celelate doua tronsoane nefinalizate, Scheia – Moara si Moara – statia de 110 km (finantate de Comisia Europeana), contractul a fost reziliat si lucrarile aferente vor fi realizate in regie proprie de CNADNR.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*