Vineri 18 Octombrie 2019, Actualizat acum 290 zile 12:00 am

 

O importantă firmă germană de cablaje vrea să deschidă un spațiu de producție la Suceava. Au nevoie de 1.000 de angajați

cablajeO firmă germană de cablaje electrice vrea să deschidă în municipiul reședință de județ sau în județ un spațiu de producție.

Este vorba despre Leoni Group, care caută o hală de cel puțin 1.000 de mp unde să producă cablaje electrice auto. Potrivit viceprimarului Marian Andronache, vor să angajeze aproximativ 1.000 de persoane, în special femei.
like-facebook
Sunt în căutarea unei hale de cel puțin 10.000 de mp unde să producă cablaje electrice auto. Este o firmă cunoscută la nivel mondial, activând în vreo 30 de țări, fiind un lider global în materie. În România are deschise fabrici în Arad, Beiuș, Pitești și Bistrița. Dacă până acum se discuuta că suntem ocoliți din cauza infrastructurii rutiere, iată că a venit timpul ca aceste firme să se adreseze și Bucovinei. De ce? Se pare că în Ardeal au început să se confrunte cu lipsa forței de muncă. În Arad deja își caută muncitori. Foarte multe persoane pleacă în străinătate sau la fabrica lor din Slovacia, probabil acolo fiind mai bine plătiți. În Bistrița au undeva la 6.000 de angajați în două spații de producție: una de 42.000 de mp iar alta de 20.000 mp. Nu au venit la Primărie să le punem noi la dispoziție ceva, ci vor să cumpere sau să închirieze. Au nevoie de 1.000 de angajați,70-80 la sută din angajați vor fi femei. Îi interesează forța de muncă din județ pe o rază de 40-50 km dacă municipiul Suceava nu dispune. Pun la dispoziție autobuze pentru angajați care să fie aduse, cursuri de pregătiri, 100 să fie specialiști, se fac calificări de electricieni. Ar fi un mare avantaj să aducem firma respectivă în Suceava. Fac apel la firme care au asfel de spațiu,deja am luat legătura, dar e destul de greu pentru că spațiul căutat este foarte mare.E bine să fie la Suceava să nu meargă la Botoșani, Piatra Neamț sau Bacău”, a spus viceprimarul Sucevei.


Loading...

loading...

3 Comentarii

 1. any says:

  Teren este la livada spataresti

  Răspunde
 2. ROman says:

  Dacă nu acționați rapid cu facilități și faceți reclamă mascată s-ar putea să fugă repede la granița de vest.

  Răspunde
 3. a says:

  Hotarati-va la suprafata…1000 mp sau 10000 mp…ziaristii lui peste.

  Răspunde

Lăsați un comentariu

*