Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ion Lungu: Eu cred că nimeni nu va opri apa caldă, pentru că este un serviciu de interes public

ion lunguPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că beneficiarii sistemului centralizat de termoficare nu vor rămâne fără apă caldă la robinete. El a spus că în joc este un serviciu public, legislaţia în vigoare prevăzând, pentru o situaţie radicală de agest gen, o notificare lansată cu 6 luni înainte de aplicarea propriu-zisă a măsurii.

„Eu cred că nimeni nu va opri apa caldă, pentru că este un serviciu de interes public. Este un război surd prin presă, pe care eu nu îl agreez şi care nu rezolvă problema”, a subliniat edilul Sucevei.

like-facebookÎn opinia sa toate aceste şicane îi neliniştesc pe consumatori, care se vor îndrepta înspre alte surse de încălzire.

„Nu este lucru bun, pentru că se induce panică în rândul populaţie, iar presiunea pentru debranşări va creşte”,consideră primarul.

Pentru moment, ameninţările cu sistarea ape calde au încetat, la Termica ajungând circa 100.000 de lei, din suma de 400.000 de lei facturată de administratorul judiciar drept contravaloare a energiei electrice consumată de electropompele care transportă agentul termic pin conductele exploatate de Thermonet. Lungu susține că la mijloc este şi un război al orgoliilor, falita Termica datorând, spre exemplu, 20 de milioane de lei producătorului de energie termică Bioenergy, acesta din urmă având acţionar comun cu noul operator de transport, distribuire şi furnizare Thermonet.

După ieşirea din schemă a Termica, utilajele în cauză sunt utilizate de noul operator de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, Thermonet Suceava, iar măsura lăsării fără curent acestora ar fi făcut ca aproximativ 18.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termificare să rămână fără apă caldă. Lichidatorului judiciar MGA Insolvency SPRL avertizase că ameninţarea cu întreruperea va deveni efectivă doar în cazul în care Thermonet nu va achita facturile pentru energia electrică furnizată de la instalaţiile aparţinând Termica şi consumată de operator.

Lichidatorul îşi justifica poziţia prin aceea că energia electrică furnizată Thermonet din instalaţiile Termica este achiziţionată de la E-on Energie România, iar aceasta trebuia plătită companiei la termenul. În luna octombrie 2015, Thermonet Suceava, având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, a preluat în concesiune sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic din Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*