Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Urmărire în trafic după o mașină. Trei bărbați imobilizați de polițiști după ce au devenit agresivi

accident politieLuni, un echipaj, în timp ce acționa pe raza localității Brodina de Sus din comuna Izvoarele Sucevei, a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind și semnalele acustice și luminoase, unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 300 m, unde, autoturismul a oprit, iar din interiorul acestuia au coborât 5 persoane ce emanau halenă alcoolică, din care 2 femei și 3 bărbați.
like-facebook
Întrucât se manifestau agresiv verbal și fizic și au refuzat să se legitimeze, cei trei bărbați au fost imobilizați și împreună cu cele 2 femei, au fost conduși la sediul poliției.

Din primele cercetări și din audierea persoanelor în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Moldova Sulița, care a refuzat să dea declarații.

Deoarece emana halenă alcoolică, bărbatului de 34 de ani i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, inclusiv recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, nici una din cele 5 persoane nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Bărbatul de 34 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, întrucât nu a făcut dovada asigurării RCA pentru autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*