Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Vezi la ce unități de învățământ va participa Ion Lungu la deschiderea noului an școlar!

lungu si prefectulConducerea municipalităţii sucevene va fi prezentă, luni, la festivităţile de deschidere a anului şcolar, la mai multe unităţi de învăţământ, din Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că deja a făcut un tur la toate unitățile de învățământ pentru a vedea cum sunt pregătite pentru noul an de școală.
like-facebook
„Școlile arată în general bine, s-au făcut lucrări  și în acest an. A fost și o piedică  și anume cea legată de Legea achizițiilor publice care a întârziat unele lucrări, sunt unele investiții care se pot face doar vara dat fiind faptul că începe școala”, a spus Lungu.
Lungu susține că va merge la deschiderea anului școlar la mai multe școli, în semn de respect față de profesori, elevi și părinți.

Voi participa la nivel preșcolar, școlar și gimnazial, la școlile nr. 6, 10, 7, 8, 9, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Liceul Sportiv și Grădinița „Așchiuță” sunt insistențe din partea profesorilor să merg la uitățile de învățământ. Sunt școli din toate cartierele din Suceava, fiind un respect față de profesori, elevi, părinți și având în vedere că din punct de vedere administrativ școlile sunt subordonate primăriei normal ca școlile să invite  Primăria la deschiderea anului școlar. Voi mai merge viceprimarii și consilierii locali, ne vom împărți în așa fel încât să putem mulțumi pe toată lumea. Sper ca luni, toate școlile să fie pregătite pentru începerea noul an de învățământ”,  a mai spus edilul Sucevei.
Lungu a amintit că finalizarea grădiniții de la Colegiul „Mihai Eminescu” a fost discutată inclusiv la Ministerul Dezvoltării Regionale.
Vrem să finalizăm acea modernizarea cu bani de la minister prin PNDL. În acest sens, am discutat și cu directorul colegiului, și împreună lucrăm la depunerea documentației la minister și vreau să cred că putem dezvolta această investiție importantă. Din păcate, aici sunt lucrări într-un stadiu fizic 35-50 la sută  de deterioare dacă nu sunt finalizate. Tavanul nu a fost acoperit dar și multe alte aspecte”, a spus Lungu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*