Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Reacția dură a unui artist: „În Suceava, Biserica cere ca trupele rock să fie interzise pentru că niște cretini medievali consideră că rockerii sunt sataniști”

alin dincaEditia de anul acesta a festivalului Bucovina Rock Castle a provocat nemultumirea unor preoți din Suceava din cauza unei trupe de rock, celebra pentru show-urile sale in care sunt prezente elemente de satanism.

Este vorba despre Dark Funeral– o trupa suedeza din Stockholm, care are 6 albume de studio la activ si care este foarte cunoscuta pe scena internationala de black metal.

Disputa a pornit de la faptul că preotul Justinian-Remus A. Cojocar a fost profund deranjat şi a condamnat prezenţa formaţiei Dark Funeral la Bucovina Rock Castle, iar autorităţile locale au decis să lase concertul să se desfăşoare cu line up-ul anunţat, însă, au recomandat organizatorilor evenimentelui ca pentru ediţia viitoare să se consulte cu membrii BOR, potrivit evz.ro.

rockAceasta este o situaţie fără precedent, iar comunitatea rock este deranjată de stigmatul pe care biserica îl atribuie ascultătorilor muzicii rock şi subgenurilor sale.

Solistul formaţiei Trooper, Alin Dincă a publicat pe contul său de Facebook un mesaj dur cu privire la stereotipurile cu care se confruntă comunitatea rock în România anului de graţie 2016.like-facebook

„Deci lucrurile stau cam asa: in Suceava, Biserica cere ca trupele rock sa fie interzise pentru ca niste cretini medievali considera ca rockerii sunt satanisti.
In Bucuresti, Cosmin Prelipceanu ii interzice lui Andrei Gheorghe sa pronunte pe post “Pink Floyd”.
In toata tara vocile rock nu au voie pe radio pentru ca “sunt prea dure”.
In toata tara radiourile nu vor sa difuzeze piese cu distors pentru ca “deranjeaza” ascultatorii.
In toata tara nu au voie pe posturile de radio piese cu mesaj. Doamne fereste sa se trezeasca cineva la realitate si sa gandeasca mai mult de “Eu vara nu dorm” sau “Rau ma dor ochii ma dor”.
In toata tara, foarte multe mama isi educa odraslele in ideea ca pletosii sunt satanisti, motociclistii sunt oameni rai, barbatii cu cercei sunt homosexuali, fetele tatuate sunt curve, homosexualii sunt satana pe pamant si cine se imbraca in negru fura copii.
Asta este Romania in 2016. Suntem tara Biancai Dragusanu, tara Crudutei, tara Nataliei Mateut, tara Iuliei Albu, tara lui Madalin Ionescu, tara analfabetilor, a combinatorilor, a scuipatorilor de seminte, a lui Daniel Preultramegafericitul, tara lui Gabriel Oprea, Traian Basescu, Elena Udrea, Victor Ponta, Oprescu, Blaga, tara toaletelor din spatele curtii, tara masinilor de lux fara benzina, tara diletantilor si a politicienilor fara liceu. Insa trebuie sa tinem mereu minte un lucru – Avem un relief minunat…”, a spus artistul.
Coiotu’

Trupa suedeză de black metal, Dark Funeral a fost înfiinţată în anul 1993 de chitariştii Lord Ahriman şi Blackmoon. Albumul lor de debut, self-titled, a fost finanţat în întregime de trupă şi a apărut în 1994.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Sarlatanist_amator says:

    Ei si ce daca: “biserica,in Suceava cere…” ??
    Cere asa cum ceri si dumneata ce-ti trece prin capul dumitale patrat,cu care insinuezi subtil,pe cat poti dumneata de subtil,ca este o cerere reactionara,care denota o anumita,ma-ntelegi,inferioritate culturala.. In realitate,prelatul care a cerut o interdictie pe motiv de satanism este ecoul unei parti din populatie care este la fel de indreptatita ca si voi,satanisti sau pseudosatanisti sau pseudomuzicanti,sa emiteti o opinie cu privire la un fapt, mai degraba acultural, cu care ne inghesuiti in fiecare an ,pe taxele si impozitele noastre,pe monumentele care sunt si ale noastre,in santul Cetatii de Scaun,despre care unii dintre ciracii dumitale cred ca este “de scaun” deoarece aici trebuie sa-si rezolve ei problemele de scaun mai usor,in timpul concertelor voastre de mana a doua. Că să nu spui dumneata ca ,anume,cele patru bude asa-zis ecologice rezolva problemele mictionare (cel putin…) ale răncălailor din sanţ,noaptea,mai ales noaptea,si ca Bucovina nu este,in acest mod,si ofensata si defaimata !
    Că nu se putea altfel,ma-ntelegi, sa-i procure Dragusanul,impostorul sfertodoct, lui fiu-su un ban degeaba,de la CJ,decat aşa,in santul Cetatii de Scaun,ca să ragă precum strămoşii oamenilor !

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*