Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Cazinoul Vatra Dornei, restaurat cu fonduri europene

Cazino-Vatra-Dornei-in-2011-300x225-300x225Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a depus o cerere de finanţare de 21 de milioane de lei pentru restaurarea şi transformarea clădirii Cazinoul Vatra Dornei în muzeu. Cazinoul este concesionat pentru 49 de ani de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților prin Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român.

Ecoland Production SRL Botoșani, deținută de soții Doina și Iulian Berescu, va administra clădirea și va restaura monumentul istoric.

Pentru restaurare se vor cheltui nu mai puțin de cinci milioane de euro, iar clădirea va fi reabilitată în cinci ani. Vor fi amenajate spaţii pentru activităţi de divertisment, activităţi comerciale, dar și o sală multifuncțională de spectacole, un cinematograf 3D,  săli de conferinţe, o cafenea, dar și o ceainărie.

like-facebookCazinoul din Vatra Dornei este o clădire construită în perioada 1896-1898 în orașul Vatra Dornei (aflat astăzi în județul Suceava). El este situat pe str. Republicii nr. 5, între Parcul balnear și râul Dorna.

Clădirea, numită și Cazinoul Băilor sau Pavilionul Central al Băilor, a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcțiuni: sală de jocuri de noroc, sală de concerte și spectacole, precum și club muncitoresc. Cazinoul este în prezent, în paragina.

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei a fost inclus în Lista monumentelor istorice din județul Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*