Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Proiect de înfiinţare a clusterului de industrie alimentară Suceava-Botoşani

Consiliul Judeţean Suceava

Consiliul Judeţean Suceava

Conducerea Consiliului Județean Suceava aşteaptă publicarea ghidurilor Programului Operaţional Regional (POR) şi Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru a putea fi promovate și accesate programe de mare anvergură. Șeful CJ, Gheorghe Flutur, a amintit că se ţine legătura inclusiv cu conducerile primăriilor, astfel încât „Suceava să fie un judeţ harnic la proiecte”, dar și cu județul Botoșani.

like-facebookEl a anunțat că se află în discuţii avansate în ceea ce priveşte proiectul de înfiinţare clusterului de industrie alimentară Suceava-Botoşani, care să cuprindă, pe lângă producători, procesatori, autorităţile administraţie publice, Facultatea de Industria Alimentară a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava , şi cele două camere de comerţ şi industrie din cele două judeţe.

Suntem în discuţii avansate pentru două clustere, unul pe care să îl discutăm cu Botoşani, şi îi aşteptăm şi pe dumnealor. Nu vreau să o dau ca ştire, pentru că trebuie să avem şi de partea cealaltă ceva. Ceea ce s-a realizat până acum este exportul de carne de oaie, însă proiectul este mai complex decât atât. Dincolo de asta, un portofoliu foarte mare de proiecte pregăteşte judeţul Suceava. Dar, trebuie să vedem care este viziunea pe ghiduri, să vedem cu ce suntem compatibili. Şi, mai mult de atât, ne-am uitat şi la ce au primăriile, comunele, pentru a-i încuraja pe unii care sunt mai modeşti”, a conchis Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*