Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Flutur: În august, gradul de ocupare a pensiunilor din județ a fost de 85- 90%

flutur (2)Președintele CJ, Gheorghe Flutur, a făcut, joi, un bilanț al acțiunilor coordonate de Consiliul Județean în luna august, lună ce a debutat pe 31 iulie 2016 cu marele proiect „Hai în Bucovina” și proiectul „Luna august-Luna Diasporei”.  Șeful administrației județene a spus că luna care s-a încheiat a fost una bună pentru județul nostru, precizând că aceasta se reflectă în numărul de turiști.

like-facebook„Socotesc că a fost o lună bună și de vârf pentru noi. Dacă anul 2015 era un an de vârf în numărul de turiști, statisticile arată că anul 2016 a avut 54.000 de turiști care au fost cazați în pensiunile din județul Suceava, cu un grad de acoperire pe toată luna august de 85-90%, o creștere cu 22 la sută față de anul trecut. În 2015, au fost 43.000-44.000 de turiști în luna august, e un semn bun pentru acest an. Suceava a fost vizitată de mai multă lume. S-a văzut și în trafic și la pensiunile turistice dar și în vânzări. Avem mai multe barometre și sistem de măsurătoare…Am avut 67.000 de bilete vândute atât de la Cetate cât și de la Muzeul Bucovinei, ceea ce arată că a fost un număr foarte mare de vizitatori. Dacă adunăm și dacă adunăm și luna iulie depășim 90.000. Luna august a fost luna în care s-a deschis Muzeul de Istorie și luna în care Cetatea de Scaun a primit personalitate în sensul că am inițiat expoziția permanentă și atunci au venit mai mulți turiști și au fost și foarte multe acțiuni. În luna august au fost evenimnte care au adunat aproape 100.000 de vizitatori, începând de la deschiderea de la cetate și de la muzeu, continuând cu „Pelerin în Bucovina”, evenimentele de Sf. Maria, Festivalul Medieval, spectacolul aviatic, Sărbătoarea muntelui, festivalul de film „Unica”, au fost nouă mari evenimente care au adunat foarte multă lume în luna care s-a încheiat. Asta a făcut să fie atractivă Bucovina și am curajul să spun ,indiferent de interpretarea unor răutacioși cărora le respect părerea dar o spun răspicat,Suceava și Bucovina a fost pusă din nou pe hartă. Trebuie să o menținem pe hartă pentru că nu este simplu acest lucru. Acțiunile nostre în continuare vor fi acțiuni de promovare a zonei”, a spus Flutur.

Șeful administrației județene a precizat că în paralel cu acțiunile amintite mai sus, au avut loc și alte manifestări care închid Luna Diasporei cu vizitele celor doi premieri: polon și român.

„Vizita celor do premieri este deosebit de importantă pentru județul Suceava, vizită cu discuții extrem de importante pentru județ și dau răspuns și unora care nu au crezut că nu pot veni aici”, a conchis Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*