Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Primăria Suceava alocă 50.000 de euro pentru o aplicaţie

copaci protejati parc suceava (4)Primăria Suceava vrea să întocmească Registrul Spaţiilor Verzi şi pentru asta cheltuie 50.000 de euro pentru o aplicație. Municipalitatea a publicat pe SEAP un anunţ de achiziţie a unor „servicii pentru elaborarea unei aplicaţii informatice de tip Gis în vederea realizării Registrului Local al Spaţiilor Verzi al Municipiului Suceava”.

like-facebookRegistrul local al spatiilor verzi se va constitui ca un sistem informational de tip GIS ce va cuprinde date, informatii si planuri privind terenurile definite ca spatii verzi si terenuri degradate, posibil a fi reabilitate ca spatii verzi, cu identificarea starii de viabilitate a vegetatiei de pe aceste terenuri, a caracteristicilor ei, a indicilor de cantitate si calitate aferenti.

Elaborarea Registrului local al spatiilor verzi presupune realizarea lucrarilor de inventariere si transpunere pe harta in format GIS a spatiilor verzi si a speciilor de arbori existenti in Municipiul Suceava, precum si a caracteristicilor calitative si cantitative ale acestora.

Registrul local al spatiilor verzi se va implementa ca un sistem informational de tip GIS Open-Source si va constitui un instrument pentru: managementul si analiza datelor geospatiale, procesarea imaginilor, modelarea spatiala si vizualizarea informatiilor geografice specifice spatiilor verzi din intravilanul municipiului Suceava.

Obiectul general al solutiei informatice este de a optimiza si standardiza activitatile/operatiunile specifice Registrului local al spatiilor verzi, in conformitate cu reglementarile legale. Arhitectura aplicatiei informatice, dedicata evidentei geospatiale a spatiilor verzi, va fi de tip client-server, va rula pe sisteme Windows si va raspunde cerintelor privind calitatea unui produs informatic, respectiv, capacitatea sa de a putea fi utilizat eficint si cu usurinta de catre utilizatori, sa fie functional, fiabil, pentru un set de scopuri/ obiective, specificate in anumite conditii. Solutia tehnica propusa va utiliza specificatii si standarde open, care sa-i permita interoperabilitatea cu alte sisteme informatice, in vederea schimbului de date, sa fie extensibila, in vederea dezvoltarii ulterioare, prin programarea unor module, add-on-uri sau facilitati suplimentare.

Aplicatia va fi multi-user, permitand accesul pe server, concomitent, pentru mai multi utilizatori, controlat, in functie de drepturile de acces stabilite.

Solutia software nu trebuie sa necesite achizitia unor produse software, datele geografice si cele descriptive vor fi memorate in acelasi loc, intr-o baza de date unica, de tip geodatabase. In privinta resurselor disponibile la nivelul autoritatii contractante, trebuie precizat ca aparatul de specialitate al primarului municipiului Suceava detine personal calificat in domeniul achizitiilor publice, care va asigura realizarea procedurii de atribuire. Prin documentatia de atribuire care va fi adoptata, oferta va fi atribuita ofertantului a carui oferta va prezenta cel mai bun raport calitate-pret, calculat printr-o metoda relevanta tipului de contract de achizitii care va fi atribuit si care este explicat pe larg in prezenta strategie de contractare.

Valoarea estimată este de  208,333 RON.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*