Duminică 23 Februarie 2020, Actualizat acum 53 zile 12:00 am

 

21 de șoferi lăsați fără permise de polițiștii suceveni, în urma unor filtre în trafic

razie in trafic -filtre (2)În cadrul acţiunii „Blocada”, în perioada 29– 31 august 2016, la nivelul judeţului Suceava, au fost derulate 10 acţiuni punctuale şi 10 filtre rutiere, fiind constatate 16 de infracţiuni. Au fost constatate 6 infracţiuni de natură judiciară, 6 infracţiuni la regimul rutier şi 4 alte genuri de infracţiuni.
Zilnic, 209 de poliţişti au fost prezenţi în teren în această perioadă pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi activităţilor ilicite.
like-facebook
De remarcat faptul că, datorită prezenţei sporite a efectivelor de poliţie în teren, 7 infracţiuni au fost constatate în flagrant.

Au fost aplicate 280 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 96.475 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 12.555 lei.

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, au fost aplicate 224 de sancţiuni la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Au fost reţinute 21 permise de conducere, 4 pentru depăşirea regimului legal de viteză si 17 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 29.08.2016, în jurul orei 16.10, un echipaj de poliție a oprit în trafic, pe DN 2E, pe raza comunei Păltinoasa, conducătorul unui moped, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că, cel în cauză nu posedă permis de conducere, iar mopedul este neînmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” ce va fi soluționat procedural.

La 30.08.2016, orele 20.40 un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209A, în localitatea Mihăiești, comuna Horodniceni, un autoturism, al cărui conducător auto emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar numerele de înmatriculare provizorii ale autoturismului sunt expirate din 04.12.2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*