Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

FOTO! Mii de suceveni la cea dea V- a ediție a mitingului aviatic de la Aeroportul Salcea

miting aviatic suceava (34)Câteva mii de spectatori au participat duminică, începând cu ora 15.00, la Aeroportul Internaţional “Stefan cel Mare” a avut loc a V-a ediţie a evenimentului „Suceava Air Show 2016”. Mii de oameni au profitat de vremea foarte bună din acest weekend şi au dat curs invitaţiei oficialităţilor sucevene.

like-facebookEvenimentul a strâns un număr impresionant de vizitatori, din Suceava, Botoşani şi din localităţi limitrofe care au venit să vadă un spectacol de excepţie oferit de piloţi şi paraşutişti profesionişti din toată ţara. Aeroclubul Romaniei participa la Suceava Airshow cu cei mai buni dintre cei mai buni piloti si parasutisti din Romania.

miting aviatic suceava (35)Nu trebuie omis nici faptul că cei veniți la miting au ținut să viziteze și Aeroportul Suceava care a fost finalizat în acest an. Mulți au rămas impresionați de investiția făcută și s-au declarat mulțumiți că există curse aeriene care vin și pleacă de pe Aeroportul Salcea-Suceava.

La deschiderea oficială a evenimentului s-au aflat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, și primarul Sucevei, Ion Lungu. Ambii au susținut că mitingul aviatic este un eveniment excepție pentru județul nostru și țina lui este de a atrage câ mai mulți turiști. Evenimentul încheie șirul manifestărilor care au avut loc în cadrul proiectului „Luna august-Luna Diasporei”, inclus în marele proiect „Hai în Bucovina”.miting aviatic suceava (37)

Edilul Sucevei a spus că între avioanele sale preferate se numără un Boeing 747.

Ajuns la cea de a V a ediție, capătă de la an la an noi valențe. Iată că pe Aeroportul Salcea-Suceava avem și curse către Italia și Londra și este îmbucurător că s-a realizat această investiție în modernizarea aeroportului. Am fost foarte bucuros să aflu că o parte din cei veniți la Festivalul Internațional de Film pentru amatori Unica au ajuns cu o cursă directă din Londra. Mulți din cei care vor să ajungă aici întreabă dacă avem aeroport iar acesta este o poartă de intrare în Bucovina”,  a spus edilul Sucevei.

miting aviatic suceava (38)În acest an, echipele Aeroclubului Romaniei prezente la mitingul aviatic au fost : Hawks of Romania, Blue Wings Romania si White Wings.

Hawks of Romania este echipa nationala de acrobatie cu avionul, ce reprezinta Romania la peste 20 de evenimente aviatice in tara si peste hotare! Ei zboara cu puternicele avioane Extra 330SC, si au încântat cu acrobatie in formative. Pilotii Hawks of Romania sunt si membrii in Echipa Nationala de Acrobatie cu Avionul, participand in fiecare an la multiple concursuri europene si mondiale de acrobatie, unde obtin de fiecare data rezultate remarcabile! In 2015 membrii echipei au obtinut titlul de vice-campioni europeni, iar in 2016 Andrei Serbu a obtinut locul 4 in Campionatul Mondial.suceava air show (1)

Blue Wings Romania sunt Echipa de Lucru Relativ a Romaniei, si este formata din parasutisti instructori ai Aeroclubului Romaniei, cu mii de salturi cumulate la active. Ei executa suprapuneri de parasute, figuri acrobatice cu parasuta, salturi cu Drapelul Romaniei. Acum o saptamana ei au stabilit un nou record national – cea mai mare formatie de 10 parasutisti ce executa prinderi din Romania! Lucrul relativ pe cupola presupune suprapunerea parasutistilor, cu parasutele deschise, necesitand multa experienta, atentie si incredere intre acestia.

suceava air show (2)White Wings – echipa demonstrativa de zbor acrobatic cu planorul – este formata din 2 planoare de constructive romaneasca IAR IS-28B2, va vor incanta cu gratia zborului fara motor. Planoarele se folosesc de curentii de aer si indemanarea pilotilor pentru un spectacol acrobatic armonios, iar intreaga evolutie va fi marcata de fum. Ediţia de anul acesta a cuprins evoluţii spectaculoase de înaltă acrobaţie cu avioane şi planoare, salturile în tandem cu paraşuta, zboruri de agrement, zboruri de prezentare cu aeronave ultra uşoare şi aeromodele. Spectacolul aviatic s-a dovedit a fi încă o dată un real succes şi un element de atracţie pentru public, motiv pentru care autorităţile judeţene sucevene au decis ca manifestarea să fie permanentă. Evenimentul s-a încheiat în jurul orelor 21,00, cu un adevărat specacol pirotehnic susţinut de formaţia Iacării Acrobaţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*