Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Cioloș despre premierul polon: „Intenția de o invita aici, în județul Suceava, a venit oarecum natural”

premier la suceava (20)Premierul României, Dacian Cioloș, a declarat la Solonețu Nou că întâlnirea cu omologul său polon este un moment special pe care îl trăiește în comunitatea poloneză. El a spus că atunci când a lansat invitația premierul polon să viziteze România și implicit județul Suceava pentru discuții în ce privește relațiile de colaborare a fost ceva „normal”.

like-facebook„Este un moment special cel pe care îl trăim împreună astăzi aici și nu o să vă surprindă să vă spun că vă mulțumesc pentru că prin prezența dvr. aici ați făcut posibil și faceți posibil acest moment special. Cu doamna prim ministru am avut ocazia să ne mai vedem în ultimele luni în diferite întâlniri internaționale și când am invita-o să vină pentru o întâlnire și pentru o discuție mai consistentă privind colaborarea noastră bilaterală în România, intenția de o invita aici, în județul Suceava, a venit oarecum natural. Asta atât pentru că am aflat că dânsa în tinerețe mai vizitase aceste locuri și mi-a spus că este o foarte bună ocazie să le revadă și cu această ocazie să le revăd și eu. Dincolo de asta, a fost un proces normal invitația aici pentru că prezența dvr.aici, de peste 2 secole din generație în generație face că locul în care ne putem regăsi fiecare și doamna prim ministru al Poloniei și eu, ca prim ministru al României, și să ne simțim ca acasă, este locul cel mai potrivit pe care îl putem găsi în România. Prezența dvr. aici de câteva secole în traiul nostru comun face că în momentul de față putem găsi căi de comunicare pe care greu le putem găsi ,să spunem cu alte țări cu care putem avea interese comune. Dn acest punct de vedere este un privilegiu și pentru mine să fiu împreună cu doamna prim ministru aici, și să putem trăi cooperarea între Polonia și România în modul cel mai viu cu putință”,  a spus Cioloș.

Premierul român a apreciat fidelitatea etnicilor poloni pentru România, dar și faptul că își respectă tradițiile și valorile de secole.

„Sunteți cetățeni fideli ai României și știu asta, nu este doar o declarație de complezență, însă în același timp cum am putut să constat că astăzi, știți să vă trăiți în mod plenar tradiția, cultura, valorile pe care le-ați primit de la strămoșii dvr. și cred că este modul cel mai direct și mai practic de a arăta ce înseamnă Europa și ce înseamnă acest spațiu de conviețuire pe care îl construim împreună și pe care îl facem și mai bun pentru anii care vin și împreună cu doamna prim ministru. Relațiile dintre țările noastre aș îndrăzni să spun, sunt la unul dintre cele mai înalte niveluri din ultimii ani. Vreau să vă asigur că lucrăm foarte bine împreună, avem foarte multe puncte de vedere comune pe subiectele pe care le dorim rezolvate în anii următori. Vreau să îi mulțumesc doamnei prim ministru pentru că a acceptat această invitație și să o asigur că va avea în România, întotdeauna un prieten. Și cred că astăzi, aici poate să înțeleagă de ce această prietenie este una trainică și nu doar una de conjunctură. Vă mulțumesc pentru primirea pe care ne-ați rezervat-o și vă doresc încă multe secole de acum înainte de viață trainică în care să păstrați cultura, tradițiile și să rămâneți aceeași fideli ai României. Vă muțumesc!”, a conchis premierul român.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*