Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Ghervazen Longher: Vizita premierului Poloniei la Solonețu Nou este o vizită istorică

ghervazen longher polonezi solonetu nou (2)Președintele Uniunii Polonezilor în România, deputatul Ghervazen Longher, a declarat, sâmbătă, la întâlnirea cu premierul Poloniei, Beata Szydlo, că este o onoare pentru comunitatea polonezilor din Bucovina, și nu numai, această vizită.

„Vizita premierului Poloniei în localitatea Solonețu Nou este o vizită istorică, fiind pentru prima dată când un premier al Poloniei vizitează Bucovina și inclusiv comunitatea poloneză din Solonețu Nou. În același timp, este pentru prima dată când premierul României, Dacian Cioloș, vizitează localitatea Solonețul Nou, chiar dacă polonezii sunt de 200 de ani în România. Deși mai mulți demnitari români și polonezi au declarat că minoritatea polonă este o punte de legătură între cele două state, iată că aceasta se confirmă prin vizita celor doi premieri”, a spus Ghervazen Longher.

like-facebookPreședintele Uniunii Polonezilor în România a mai precizat că Guvernul României a susținut comunitatea poloneză din Bucovina inclusiv prin faptul că a permis desfășurarea activității din învățământ, cultură, inclusiv tradițiile, în limba polonă.

ghervazen longher polonezi solonetu nou (1)„Dar nu putem să uităm că și guvernul polonez, prin proiectele noastre, Școala de la Poiana Micului, Casa de la Solonețu Nou, Biserica din Cacica, dar și drumul de la Solonețu Nou realizat prin cofinanțare, sunt proiecte care au adus un plus comunității poloneze din România și la dezvoltarea localităților noastre”, a spus Longher.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*