Sâmbătă 16 Ianuarie 2021, Actualizat acum 15 zile 12:00 am

 

Plutonier adjunct de la o unitate militară din Suceava, reținut pentru trafic de influență. Lua bani pentru facilitarea testului psihologic

dnaPlutonierul adjunct din cadrul Unității Militare 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare), Marius Smadici, a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, de procurorii  din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, pentru  șase infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – iunie 2016 Marius Smadici, plutonier adjunct în cadrul U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare), a pretins și primit de la șase persoane sume cuprinse între 500 și 1600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susţină la U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc în vederea angajării în cadrul M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor comisiei de examinare.

like-facebookEl i-a ajutat pe acești candidați prin punerea la dispoziția lor a variantelor de teste psihologice cu o zi înainte de susținerea testului psihologic eliminatoriu. Toți cei șase candidați care au susținut testul psihologic în această modalitate au fost declarați admiși.

În cazul pretinderii și primirii sumei de 1600 de euro de la unul din cei șase candidați, inculpatul Smadici Marius a lăsat să se înțeleagă că are influență și asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi dată de către persoana respectivă. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat în incinta unităţii militare unde a doua zi urma să fie susţinută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă și lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susţinerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis.

Sâmbătă, 26 august 2016, Smadici urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. O nouă decizie a magistraților în privința plutonierului adjunct care lua șpagă pentru facilitarea testului psihologic | SuceavaNews.ro
  2. Plutonierul adjunct care angaja soldați pe șpagă a fost condamnat. Cum l-au pedepsit magistrații | SuceavaNews.ro
  3. Decizie definitivă în cazul plutonierului adjunct care angaja soldați pe șpagă. Cum l-au pedepsit magistrații | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*