Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Ședința de Consiliu Local din Rădăuți, boicotată. Vezi motivul!

cl radautiȘedința ordinară a Consiliului Local Rădăuți programată pentru joi nu a mai avut loc. Și asta din cauza boicotului consilierilor PNL, PMP și ALDE. Aceștia nu au fost de acord cu ordinea de zi.

Pe ordinea de zi erau programate 17 proiecte de hotărâre între care și cel referitor la rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016. Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a retras două proiecte de hotărâre prin care trebuia să numească consilieri locali în AGA ACET Suceava, fapt ce a dus la nemulțumirea consilierilor locali liberali, PMP și ALDE.

Consilierul local PMP, Aurel Olărean, susține că nu era cazul ca cele două proiecte de hotărâre să fie retrase dat fiind faptul că atât în AGA a ACET cât și în CA al Servicii Comunale, mandatul foștilor consilieri a expirat și CL nu are reprezentare în cele două societăți. El a spus că împreună cu colegii PNL și ALDE au cerut convocarea unei ședințe extraordinare pe data de 2 septembrie și a cerut ca cele două proiecte să fi repuse pe ordinea de zi a deliberativului local.

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, spune că nu s-a așteptat să nu se țină ședința mai ales că erau pe ordinea de zi proiecte de hotărâre foarte importante pentru comunitate.

tatar nistor„Sigur că voi convoca o ședință extraodinară, iar mâine voi purta discuții cu secretarul municipiului. Apoi, în acest deliberative sunt și foști consilieri care vor să provoace scandal așa cum a fost în vechiul Consiliu Local ori eu nu doresc așa cea. Vreau să facem orașul să arate altfel și un scandat în deliberative nu face bine orașului și celor care ne-au ales. Nu are legătura retragerea proiectului inițiat de mine cu desemnarea unui consilier în AGA a ACET și a proiectului inițiat de viceprimar referitor la consilieri în CA al Servicii Comunale Rădăuți, aveam suficiente proiecte pe ordinea de zi”, a spus edilul municipiului Rădăuți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*