Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Arborii protejați din Parcul Central al Sucevei legați de angajații Primăriei pentru a nu fi doborâți de vânt

copaci protejati parc suceava (1)Arborii protejați din Parcul Central al municipiului reședință de județ au intrat în atenția Primăriei după ce în țară au fost înregistrate incidente soldate cu victime. Angajații Serviciului Domeniului Public au luat măsuri de întărire a tulpinii și a ramurilor unui carpen dat fiind faptul că în urma unor vijelii din acest an, acesta a dat semne că ar putea să cadă.

„Legăm ramurile pentru a nu cădea și a provoca pagube. Și tulpina după cum vedeți s-a despicat și există riscul să cadă dacă vor fi vânturi puternice. Carpenul este un arbore protejat de lege ca și alte specii de arbori și nu avem voie să îl tăiem. Pentru a recurge la tăierea lui trebuie să fie niște criterii foarte dure ori acesta legat bine nu va fi doborât ușor de furia naturii”, ne-a spus unul din angajații Primăriei, care ajuta la consolidarea acestuia.

copaci protejati parc suceava (2)Parcul Central din Suceava a fost amenajat pe locul unor foste grădini, reduse în a doua jumătate a secolului al XIX-lea ca urmare a dezvoltării orașului. Atât clădirea care găzduiește astăzi Muzeul de Științele Naturii, cât și biserica comunității romano-catolice din oraș existau la momentul apariției parcului, motiv pentru care acesta practic a inclus cele două edificii, cuprinzându-le pe trei laturi.like-facebook

În timpul mandatului primarului Franz Des Loges, în Suceava au fost inaugurate două pavilioane de agrement, dintre care unul în Parcul Central. În anul 1908, pe teritoriul parcului a fost amplasat bustul împăratului Franz Joseppf al Austriei monument astăzi dispărut.

Ulterior, parcul a trecut prin mai multe etape de reamenajare, fiind îmbogățit și cu alte monumente. Parcul este populat cu mai multe specii de arbori și arbuști, printre care: stejarul, paltinul, salcâmul, prunul roșu, tisa, teiul, castanul sălbatic etc. Parcul ocupă o suprafață de aproximativ 2,5 hectare, fiind din punct de vedere al întinderii al doilea parc al orașului Suceava, după Parcul Șipote.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*