Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Luni încep Atelierele „Din secretele maeștrilor- lumină și culoare”, la Muzeul de Istorie

ateliereLuni, 22 august 2016, la Muzeul de Istorie din Suceava, încep Atelierele “Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”. Aflat la a V-a ediţie, proiectul se dovedeşte a fi de mare succes, an de an crescând numărul cererilor.

Anul acesta au fost suplimentate locurile pentru toate cele 4 ateliere astfel s-au putut înscrie peste 100 de copii. Atelierele George Lowendhal – scenograf şi Alternative plastice au fost primele pe lista preferinţelor copiilor şi părinţilor.

Un mare interes a trezit şi atelierul Sculptura – arta volumelor, modelajul în lut devenind în ultimii ani o tehnică mult apreciată de micii artişti. Noutatea pentru acest an este Atelierul Străluciri de sidef – atelier de pictură în care exercitiile cromatice de obţinere a tonurilor şi nuantelor îi vor apropia pe micii artişti de tehnicile picturale abordate de artista bucovineană Elena Greculesi.

like-facebookAceste ateliere sunt un mijloc de promovare în rândul publicului de vârstă şcolară a artiştilor plastici bucovineni G. Lowendhal, I. Bârleanu, M. Pruteanu Corduban şi E. Greculesi, precum şi a lucrărilor lor aflate în colecţiile Muzeului Bucovinei.
Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor, precum şi serviciile de lectorat, sunt asigurate de către organizator – Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.
La finalul atelierelor, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cadrul celor patru ateliere, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*