Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Întâlnire între autoritățile sucevene și cele ucrainene pentru deblocarea unor proiecte transfrontaliere

flutur (2)Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că a avut la Siret o întâlnire cu conducerea administrației regionale Cernăuți referitoare la deblocarea unor proiecte transfrontaliere și pregătirea unei ședințe comune între cele două părți de o parte și de alta a fronterei.

În ce privește proiectele care sunt blocate în acest moment, Flutur a spus că acestea se referă la programul transfrontalier și unde cele două administrații sunt partenere. El a dat ca exemplu Punctul de Frontieră de la Krasnoilsk-Ucraina, omologul PCTF de la Vicovu de Sus.

like-facebookEste o investiție de 4 milioane de euro și este un blocaj la ei pentru că nu au reușit să facă plățile către firmele de construcții pentru ca acest punct vamal să fie deschis și se va pierde proiectul. Nu ne este indiferent pentru că dorim din tot sufletul să deschidem acest punct al nostru și legătura cu Ucraina care ar simplifica o bună parte din traficul rutier. Pe partea ucraineană fiind blocată investiția, este o mare problemă și în acest sens am avut discuții cu omologii noștri. Le-am solicitat deblocarea acestei probleme destul de grave și foarte importante pentru noi. Cei care se ocupă și gestionează problema proiectului la ei sunt Direcția de Finanțe și vrem ca acest proiect să fie dus până la capăt pentru că astfel de pierde”,  a spus Flutur.

Șeful administrației județene a mai afirmat că ieri, la Cernăuți urma să aibă loc o întâlnire a reprezentanților vămilor din România, Republica Moldova și Ucraina. Înainte de a pleca spre partea ucraineană, Flutur a purtat o discuție cu șeful ANAF din țara noastră pe care l-a rugat ca la reuniunea de la Cernăuți să ridice problema situației ivite în proiectul transfrontalier amintit mai sus și să ceară deblocarea acestuia.

„Există peroicolul ca și drumul de pe partea ucraineană care face legătura cu punctul de trecere a frontierei realizat pe bani europeni să se piardă”,  a spus președintele CJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*