Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Primăria Suceava are restanțe la furnizori și prestatori de lucrări. Vezi valoarea datoriilor!

primaria suceava3Administrația locală îşi plăteşte cu întârziere obligaţiile către furnizorii de bunuri, furnizorii de servicii şi prestatorii de lucrări. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că neplata la timp este cauzată de ritmul scăzut al încasărilor din taxele şi impozitele datorate de contribuabilii suceveni, în special din cele ale persoanelor juridice.

Edilul  a afirmat că obligaţiile administraţiei locale se ridică la circa 20 de milioane de lei, restanţele la achitarea acestora fiind vechi de 45 până la de 60 de zile.

like-facebook„Ritmul la încasări este aşa cum este, din păcate unul nesatisfăcător. De aceea, În principal, avem restanţe la lucrările de reparare a străzilor şi la serviciile de salubritate, acestea fiind de aproximativ 20 de milioane de lei”, spus Lungu.

În primele 6 luni ale acestui an, în  bugetul Primăriei au intrat doar 50% din sumele fundamentate şi aprobate prin buget de către autorităţile din municipiul Suceava. Intrările din taxele şi impozitele pe proprietate au sporit cu 15,96%, raportat la primele 6 luni ale anului trecut.

Deşi erau aşteptau încasări mult mai mari din amenzi şi penalităţi de întârziere, odată cu intrarea în vigoare a Codului fiscal  de la începutul acestui an, acestea au crescut doar cu 6% faţă deaceeași perioadă a anului trecut.  Lungu a recomandat contribuabililor să facă  tot posibilul să-şi achite datoriile, întrucât, în caz contrat Primăria, prin Serviciul de executări silite, se va trece la măsuri de recuperare a restanţele de circa 15 milioane de euro, inclusiv prin blocarea conturilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*