Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Sportiv al USV la Jocurile Olimpice de la Rio

andrei gagAndrei Gag, masterand al Facultății de Educație Fizică şi Sport, va concura joi, 18 august, pe Stadionul Olimpic “João Havelange”, la calificările pentru aruncarea greutății din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

În vârstă de 25 de ani, sportivul de la CSU Suceava deține rezultate sportive de excepție: este vicecampion mondial indoor la aruncarea greutății, performanță reuşită în cadrul Campionatelor Mondiale de la Portland, cu o arunxcare de 20,89 metri, şi medaliat cu aur la Campionatele Balcanice.

like-facebookDe asemenea, Andrei deține recordul național la această probă, stabilit în luna iulie, cu ocazia Campionatelor Naționale de seniori desfăşurate la Cluj Napoca, unde Andrei a aruncat 21,06 metri.

Având în vedere faptul că în acest sezon, la nivel internațional, numai 13 sportivi au aruncat peste 21 de metri, reuşita lui Andrei îl recomandă pentru un loc în finala de la Rio. Andrei s-a pregătit intens pentru calificările de mâine şi speră pentru un loc în finală. Îi urăm succes!”, susțin reprezentanții USV printr-un comunicat de presă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*