Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Sumă uriașă cheltuită de CJ pe un ghid turistic plin de erori

21-consiliul-judetean-suceavaConsiliul Județean Suceava a plătit 55.000 lei pe un ghid turistic plin de erori. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut retragerea de la difuzare  către public a Ghidului Turistic Bucovina pe motiv că au fost semnalate  greșeli în ce privește denumirea unor fotografii, dar și a unor greșeli   din text.  Ghidurile au fost finanțate de Consiliul Județean  Suceava și au fost întocmite de angajații Direcția Managementul  Proiectelor  din cadrul administrației județene.

like-facebook„Am cerut printr-o dispoziție  secretarului județului să verifice procedurile dacă s-au respectat și când voi avea mai multe informații vă vom spune mai mult despre ce este vorba. Este un ghid în valoare de 55.000 de lei finanțat de CJ în martie 2016. Nu pot să fiu de acord cu așa ceva chiar dacă sunt niște erori. Trebuie să fie niște filtre, iar cei care dau bun de tipar să se uite de zece ori până ce se rezolvă aceste probleme mai ales că scopul unui astfel de material este să îți facă reclamă pozitivă nu să râdă cineva de tine. Astfel de situații,apar și în mediul privat la inițiativa private unele ghiduri sau unele traduceri defectuoase care pot să-și creeze prejudicii uriașe. Pot să vă spun că am atenționat salariații care s-au ocupat cu așa ceva. În orice caz este regretabil și vă sigur că o să fim foarte atenți noi. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar cine a greșit sigur că va plăti”, a spus Flutur.

ghid (1)Potrivit acestuia, ghidurile respective au fost finanțate de CJ prin Muzeul Bucovinei în cadrul acelui proiect de modernizare.

„La momentul acela dacă e să iau pe responsabilități fiecare trebuie să își facă treaba până la capăt. Dacă sunt astfel de erori, sunt regretabile și încercăm să le reparăm, dar și nouă ne pare rău. Cine este vinovat o să răspundă. Nu am luat măsuri dar este  o învățătură de minte pentru ce se întâmplă în perioda următoare pentru că de aceea există metoda celor minim patru ochi care să supravegheze orice aviz <bun de tipar>. Nu am intrat în amănunte. E ca un accident nedorit, nefericit și din el să ia învățătură fiecare din salariații care sunt plătiți de la stat și să privim partea bună și optimistă de promovare a județului Suceava. Din păcate, astfel de incidente au mai fost. Nu vreau să scuz pe nimeni, dar va trebui să fim mai atenți ce facem noi și mediul privat în perioada următoare. Vă asigur că așa cum ne mișcăm repede în domeniile de construcție în județ și de proiecte, ne mișcăm pe toate domeniile să fie bine”,  a conchis Flutur.ghid (2)

Publicația a fost tipărită în 40.000 de exemplare. De execuție s-a ocupat  firma SC PDE Strategii și Investiții SRL Buzău, cu punct de lucru în București.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*