Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc vor fi reluate

partie schiLucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc vor fi reluate. Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a deblocat 43 de milioane lei. Executivul a aprobat HG nr. 120/2010 privind Lista cu programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism, precum şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate.

like-facebookPotrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane de lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiţii în infrastructura turistică.

Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% şi mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localităţile Borsec, Govora, Voineasa şi la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroşani şi Lupeni (Straja)”, a precizat ministrul Economiei, Costin Borc.

Construcţia pârtiei de schi de pe Rarău a început în anul 2009, prin programul guvernamental „Schi în România”. Până în 2011 s-au făcut mi mult hârtii, iar din 2013 lucrările sunt în conservare. Problema este că lucrările deja efectuate se degradează. Pentru finalizarea investiţiei ar mai fi nevoie de aproximativ 4 milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*