Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Pelerinii care vizitează județul Suceava, în această perioadă, pot beneficia de ghizi specializați

flutur la cj si vicepresedintiGrupurile organizate de pelerini care vizitează judeţul Suceava în această perioadă pot beneficia de ghizi specializaţi, la cerere. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean  Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat  că  grupurile formate din cel puţin 10 – 15 pelerini pot suna la Centrul de Informare Turistică din Gura Humorului sau la Consiliul Județean pentru a solicita asistenţa voluntarilor din cadrul Serviciului Salvamont.

Seredenciuc a arătat  că în cadrul proiectului „Pelerin în Bucovina”, care se derulează în această lună, sunt propuse cinci trasee turistice şi de pelerinaj, subliniind că sunt şi trasee pe drumuri forestiere, dar foarte bine marcate.

like-facebookProiectul ”Pelerin în Bucovina”, a debutat la sfârşitul săptămânii trecute cu pelerinajele unui grup de motociclişti şi unul de biciclişti pe traseul Cetatea de Scaun-Putna şi retur, respectiv Cetatea de Scaun-Gura Humorului-Cacica şi retur.

Proiectul ”Pelerin în Bucovina” marchează pelerinajele prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.Totodată, pentru pelerinii care doresc să ajungă la Putna, până pe 15 august, un operator de transport persoane a introdus pe ruta Suceava-Putna două curse zilnice cu microbuze.

Astfel, microbuzele vor pleca din Gara Burdujeni spre Putna la ora 8,20 şi 13,30 şi se vor întoarce spre Suceava la ora 11,30 şi 20,00.Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului la slujbele religioase organizate pe 15 august la Mănăstirea Hagigadar, Putna și Basilica din Cacica.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*