Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Un primar din Suceava vrea să determine cel puțin 100 de locuitori plecați în străinătate să revină definitiv acasă. Vezi cum!

Primarul Valentin Petrică Luță

Primarul Valentin Petrică Luță

Primarul comunei Horodnic de Sus, Petrică Valentin Luță, care se află la primul mandat,  este unul dintre miile de suceveni care au  lucrat peste hotare ani buni. În urmă cu 7 ani  a revenit definitiv acasă.

like-facebookLuță  a spus că în cei patru ani de mandat vrea ca, în fiecare an, pe cel puțin 100 de locuitori care lucrează în străinătate să-i determine să  revină  pe meleagurile natale și să muncească în localitate.

„Îmi propun în cei patru ani de mandat să aduc în comună câte 100 de  tineri acasă, dar împreună cu ei să creăm locuri de muncă. Așa vom merge mai departe și chiar fața comunei se poate schimba. Am revenit acasă pentru că îmi iubesc comuna, oamenii și mă simt bine aici. Oriunde ai merge în lume te macină dorul de casă. Avansez tuturor primarilor această propunere care să le fie printre primele, să o prioritizeze și hai să-i aducem pe cei care lucrează în țări străine acasă. Vreau să înființez un parc industrial cu cei din Diaspora. Primăria pune la dispoziție circa 30 de ha cu tot cu utilități, iar ei să vină cu partea de cofinanțare. Trebuie să atragem fonduri europene pentru crearea unui asemenea parc”, a spus edilul din Horodnic de Sus.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*