Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Sucevenii care își parchează mașinile de mare tonaj în fața blocului riscă amenzi. Vezi cât vor scoate din buzunar!

harsovschiPrimăria municipiului Suceava a declanșat ofensiva împotriva conducătorilor auto care îşi parchează maşinile de mare tonaj în faţa blocului în care locuiesc. Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat că după o perioadă în care nu s-au mai făcut controale şi nu s-au aplicat sancţiuni, cei vizaţi au revenit la vechile obiceiuri.

„A fost o perioadă în care s-a accentuat pe acest lucru, dar unii suceveni, văzând că nu mai sunt somaţi şi nu mai primesc avertizări pe parbriz, s-au gândit că pot să vină din nou cu maşinile în faţa blocului”, a spus Harşovschi.

like-facebookViceprimarul atrage atenția că, în conformitate cu HCL nr. 153 din 2011, sucevenii care parchează în cartierele urbei autovehicule cu gabarit mare riscă amenzi cuprinse între 250 de lei şi 1.000 de lei. Dacă maşinile aparţin unor persoane juridice, acesta vor fi amendate cu sume care variază de la 500 la 2.500 de lei.

Viceprimarul susține că odată cu iniţierea demersurilor pentru obţinerea licenţei de desfăşurare a activităţii de transport marfă, atât în calitate de persoană juridică, cât şi de persoană juridică, la RAR sau ARR se solicită inclusiv declaraţie pe propria răspundere privind deţinerea unui loc de parcare corespunzător pentru autovehiculul în cauză, spaţiu care poate fi atât unul proprietate, cât şi unul luat cu chirie.

Harșovschi a mai amintit că există şi persoane care fac „fără acte” transport de persoane şi marfă, acestea trebuind, de asemenea, să respecte regulile şi să nu-şi lase maşinile pe domeniul public.

„Revin cu rugămintea către colegii de la Poliţia Locală – care au dispoziţie clară în acest sens -, să depisteze maşinile mari parcate între blocuri, după care persoanele respective să fie avertizate, iar ulterior amendate. Nu este normal să vii cu tirul, cu camionul sau cu microbuzul mai mare de 9 locuri şi să ocupi spaţiile de parcare ale vecinilor, doar pentru că vrei să cobori din maşină şi să mergi direct în casă”, a conchis viceprimarul Sucevei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*