Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Un primar din Suceava vrea să reducă sărăcia în comunitățile de romi. Vezi cum!

tigani berchisesti (1)Un primar din Suceava vrea să reducă sărăcia în comunitățile de romi. Pentru aceasta, are în vedere implementarea unui proiect integrat.

Ministerul Fondurilor Europene deschide o nouă sesiune de proiecte pentru a ajuta populaţia de etnie romă, astfel că primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, a convocat la sediul administrației locale, persoanele defavorizate pentru a le expune beneficiile implementării proiectelor europene.

like-facebookUlterior, familiile din comunitatea defavorizată au fost vizitate de către funcţionarii primăriei Berchişeşti, împreună cu echipa de proiect şi au fost informate cu privire la implementarea acestuia. S-a realizat analiza tuturor nevoilor fiecărei generaţii şi fiecărei persoane: copiii au nevoie de educaţie, dar pentru asta au nevoie ca ei şi părinţii lor să fie sănătoşi, iar la rândul lor, aceştia au nevoie de calificare pentru a obţine un loc de muncă şi, nu în ultimul rând, cu toţii au nevoie de acte de identitate şi documente de proprietate”, a spus edilul comunei.
violeta taran
Primarul susține că în vederea realizării unui proiect integrat, se intenţionează modernizarea Grădiniţei nr. 2 Berchişeşti, înfiinţarea unui after-school, construirea unui centru comunitar şi multe alte acţiuni ce au ca obiectiv reducerea sărăciei în comunităţile marginalizate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*