Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Harșovschi: La începutul anului am aprobat 1,7 milioane lei pentru ACS Rapid și pentru a continua așteptăm să ne spună dacă este aceeași echipă sau nu

harsovschiViceprimarul municipiului Suceava, Lucian Hașvoschi, a anunțat că la sediul administrației locale au fost aduse toate documentele referitoare la echipa de fotbal Foresta respectiv decizia FRF că aceasta rămâne în Liga a 2 a și cea referitoare la schimbarea numelui. El a mai spus că a ajuns atașat la documentație și un certificat de înregistrare fiscală.

like-facebookMunicipiul Suceava dorește să finanțeze echipa de fotbal așa cum face cu toate ramurile sportive cum este de exemplu handbalul. Astăzi (n.r. miercuri), avem o discuție informală cu noua conducere a clubului în așa fel încât să vedem ce este de făcut pe viitor. La începutul anului am aprobat suma de 1,7 milioane de lei de la bugetul local pentru ACS Rapid și pentru a continua așteptăm și un punct de vedere al celor juridic în care să ne spună dacă este aceeași echipă sau nu. La prima părere se pare că este aceeași doar că are o denumire diferită. Din acea sumă s-au alocat 510 mii de lei în momentul de față,reprezentâd 30 la sută din finanțare. Ultima plată este făcută în luna a patra a acestui an. De atunci așteptăm acele deconturi, conform legilației în vigoare pentru a putea aloca următoarea tranșă. Am vorbit cu colegii mei de la Direcția Buget-Finanțe și mi-au spus că în acest moment deconturile nu sunt cum ar trebui, mai sunt de adus anumite acte. Ei trebuie să aibă deconturile la zi… Am văzut în presă o anchetă jurnalistică, am verificat dimineață dacă sunt aceleași hârtii care sunt depuse la primărie cu cele din presă, sunt asemănătoare dar nu sunt aceleași depuse aici. Am crezut că aceste acte sunt de la Primărie dar nu este așa… Și vom verifica legalitatea acestor acte. Primăria Suceava nu are rol de anchetator și de verificator al actelor depuse. Vă aduc aminte că și echipa de handbal a avut un moment de cumpănă acum câțiva ani de zile și uitați-vă că joacă în Liga națională. Sperăm noi ca odată cu noua conducere astfel de lucruri să nu se mai întâmple sau să nu mai planeze suspiciuni asupra echipei și municipiul Suceava să finanțeze această echipă”,  a spus viceprimarul Sucevei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*